25n
25N
25N

L'Hospital La Fe incorpora un nou sistema de robotització intel·ligent en el Laboratori d'Anàlisis Clíniques

L'Hospital La Fe incorpora un nou sistema de robotització intel·ligent en el Laboratori d'Anàlisis Clíniques
25/04/2021 -

L’Àrea Clínica d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha renovat l’equipament dels seus laboratoris amb l’adquisició d’una nova cadena d’automatització de Bioquímica i Immunoquímica. Es tracta d’un sistema de robotització intel·ligent que permet gestionar 3.000 mostres diàries amb major qualitat, rapidesa i seguretat tant per al pacient com per al personal sanitari.

La cap del servei del laboratori d’Anàlisis Clíniques, la doctora Begoña Laiz, ha remarcat que aquest nou laboratori, dotat de “la més avançada tecnologia i robotització”, permetrà una millora del servei prestat al pacient, la incorporació de noves eines diagnòstiques i una optimització de la resposta del laboratori, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Així, s’ha apostat per una robotització en cadena en les grans Àrees Funcionals del Laboratori (Bioquímica, Hematologia i Hemostàsia) davant el volum de mostres que es manegen i la complexitat d’aquestes. Amb això, s’ha fet un “pas avant” en incorporar en la nova cadena d’automatització de Bioquímica i Immunoquímica un sistema “avantguardista” de robotització intel·ligent.

Aquesta cadena ha permés salvar barreres arquitectòniques en el Laboratori amb una adaptació als espais disponibles. D’aquesta manera, cada tub es desplaça muntat en un cotxe independent i intel·ligent. La cadena disposa de 357 cotxes que es mouen a través d’un GPS per a assegurar que es realitza el recorregut més eficient, sense embossos, i que abaste el procés analític complet.

Així mateix, una de les principals novetats de la nova cadena robotitzada és que integra el Laboratori d’Urgències, abans no connectat. Així, es redueix el temps necessari per a realitzar les anàlisis urgents mitjançant la gestió integral de les etapes pre i postanalítiques.

El nou sistema de robotització incorpora un sistema d’intel·ligència artificial per a poder facilitar anàlisi BIG DATA i machine learning a temps real i de manera automatitzada, en combinar diferents fonts de dades del pacient. Això pot ajudar a la presa de decisions i a un diagnòstic primerenc.

L’Hospital La Fe ha adjudicat aquest servei a través d’un concurs públic amb un pressupost de huit milions d’euros per a un període de quatre anys.

El laboratori de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, és un dels pilars “més importants” de suport a l’activitat assistencial de l’Hospital i Àrees del Salut del Departament a les quals atén, amb més de 9 milions de proves analítiques realitzades cada any.

En aquest sentit, rep les mostres procedents d’Hospitalització, Consultes externes, Servei d’Urgències, Centres d’Atenció Primària i de laboratoris d’altres departaments de salut, com l’Arnau-Llíria, Clínic-Malva-rosa o Gandia, per a optimitzar temps de resposta i màxima eficiència.

L’Hospital La Fe atén el dia més de 3.000 pacients en consultes externes, 1.000 en hospitalització i més de 700 en Urgències. A més, potència l’activitat ambulatòria i les alternatives a l’hospitalització, com la cirurgia sense ingrés, l’hospital de dia, l’hospitalització a domicili i la telemedicina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria