caixa popular

L'Hospital General implanta un sistema de control de dosi de radiació a pacients

Aquesta aplicació garanteix la qualitat de la imatge diagnòstica i evita la sobreexposició del pacient

L'Hospital General implanta un sistema de control de dosi de radiació a pacients
26/06/2017 -

L’Hospital General de València, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha implantat un sistema avançat de control de dosi de la radiació que s’imparteix als pacients quan se’ls realitza una mamografia, una radiografia convencional o un TAC, entre altres proves, la qual cosa contribuirà a millorar la qualitat assistencial i la seguretat.

Es tracta d’un nou programari (QAELUM TQM) per al control de les dosis radiològiques que reben els pacients i a través del que es controlen tots els aparells emissors de radiació dels serveis de Radiologia, Radioteràpia i Medicina Nuclear de tot el departament de salut, que compta amb 14 equips digitals d’aquest tipus.

Segons ha explicat el cap del Servei d’Informàtica i Comunicacions, Jesús Mandingorra, aquest sistema de control “permet realitzar una anàlisi íntegra de les dosis de radiació que es dóna a cada pacient i també fer una anàlisi col·lectiva. De la mateixa manera, pot determinar els indicadors de dosis per a cada tipus de cas, que s’introdueixen en el seu historial de dosis acumulades”.

A partir d’ara, els pacients podran disposar del seu propi historial d’exposició a la radiació i els professionals sanitaris comptaran amb més informació per a tractar-los i adoptar decisions. Al mateix temps, permet estandarditzar i optimitzar cada dosi, “ja que poden realitzar comparatives per a un millor control del funcionament i calibratge dels dispositius.” D’aquesta forma, “es garanteix la qualitat de la imatge diagnòstica i s’evita la sobreexposició del pacient”, ha afegit Mandingorra.

Aquest sistema també ofereix la possibilitat de comparar procediments diagnòstics amb altres centres, acarar nivells de dosis amb referències internacionals i establir alarmes radiològiques.

L’aplicació es troba integrada en el sistema de gestió radiològica de l’hospital (IMPAX) per a recopilar la informació de tots els estudis realitzats amb dispositius emissors de radiació ionitzant. Els serveis de Radiologia i de Prevenció, que han col·laborat en la implantació d’aquesta aplicació i als quals s’ha impartit un curs de formació per al seu maneig, són els encarregats d’analitzar i organitzar les necessitats dels diferents perfils d’usuaris en informes altament adaptables.

Amb aquesta actuació, l’Hospital General de València s’avança als requeriments fixats per la directiva europea 2013/59/Euratom, que obligarà, a partir de febrer del 2018, a tots els estats membres a incorporar la informació de dosi benvolguda per cada pacient en les seues proves radiològiques.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios