tros al plat

L'Hospital General de València organitza la ‘I Reunió dels Centres de Vacunació Internacional de la Comunitat Valenciana’

Cada any a Espanya al voltant de 950.000 viatgers necessiten consell de professionals

L'Hospital General de València organitza la ‘I Reunió dels Centres de Vacunació Internacional de la Comunitat Valenciana’
17/05/2017 -

La secció de Salut Internacional i Consell al Viatger de l’Hospital General de València ha organitzat aquest dimecres la ‘I Reunió dels Centres de Vacunació Internacional de la Comunitat Valenciana’, que ha comptat amb el suport dels responsables de la Direcció general de Salut Pública.

L’objectiu ha sigut crear un marc de diàleg que permeta debatre sobre temes científics d’actualitat en consell al viatger i també sobre el funcionament dels mateixos com a xarxa per a crear un pla d’acció conjunta que permeta que les persones que viatgen el facen ben preparades.

Per açò, aquesta reunió s’ha dirigit als professionals que desenvolupen la seua activitat en els centres de vacunació internacional de la Comunitat adscrits a centres hospitalaris, en els centres de vacunació internacional de Sanitat Exterior de les tres províncies i als professionals sanitaris l’activitat dels quals es desenvolupa en el marc de la salut internacional o vacunació en el viatger.

Aquest fòrum pretén que es puguen establir guies i protocols en comú i que hi haja un treball de col·laboració en xarxa de tots els especialistes en vacunació internacional que redunde en una millor atenció.

Pilar Canelles, directora mèdica assistencial de l’Hospital General de València, ha destacat que la labor d’aquests professionals és cada vegada més requerida perquè es viatja molt més i, a més, es trien llocs en els quals es poden exposen a un major risc, per la qual cosa és fonamental la prevenció i que els viatgers sàpien què és el que han de fer abans, durant i després del viatge.

“Cada any a Espanya hi ha uns 950.000 viatgers que necessiten el suport i el consell d’aquests professionals abans de viatjar i, d’aquests, es generen 95.000 consultes mèdiques a la volta dels seus viatges. I no es tracta solament de prevenir malalties que poden tenir transcendència per a la nostra salut, sinó també de xicotets esdeveniments que, sense posar-nos en risc vital, sí que poden fer fracassar un viatge en el qual hem posat moltes expectatives”, ha afegit Canelles.

Durant la jornada s’ha posat l’accent que abans de realitzar un viatge és convenient demanar cita amb el centre de vacunació internacional, on es valorarà cada viatge i cada viatger individualment, ja que els consells que es donen vénen condicionats pel tipus de viatge, el tipus de viatger, el temps d’estada, l’època en la qual es viatja, l’actitud davant el viatge, la vacunes prèvies i el temps previ al viatge.

També s’ha incidit que si després d’un viatge internacional les persones comencen a tenir algun símptoma és molt important que acudisquen al seu metge d’Atenció Primària i que els comuniquen on han estat.

La reunió ha conclòs amb les aportacions de José Antonio Lluch, cap de Servei de Promoció de la Salut i Prevenció en les Etapes de la Vida de la Conselleria de Sanitat, i de Froilán Vázquez, director de l’Àrea de Sanitat i Política Social del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + dinou =

viva gym canovas
recogida residuos organicos en valencia
nadal paiporta 2018
nadal rocafort 2018
Nadal Rafelbunyol
bienal mislata
Obra Yolo en el teatro escalante
Talia
Olympia