25n
Orgull
Orgull

L'Hospital General de València millora i trasllada el seu ciberaula a la planta d'hospitalització infantil

L'Hospital General de València millora i trasllada el seu ciberaula a la planta d'hospitalització infantil
16/08/2016 -

L’Hospital General de València ha iniciat les obres per a l’adequació de la sala en la qual se situarà la seua Ciberaula, en la planta d’hospitalització de Pediatria, segon pis de l’Edifici Matern Infantil. La Ciberaula és un espai que acosta les tecnologies i els materials didàctics i lúdics als xiquets hospitalitzats.

Disposarà de tres àrees: zona d’informàtica, amb sis taules amb ordinadors i cadires; zona infantil de jocs i zona de lectura i manualitats on estarà la biblioteca i els materials de papereria i belles arts per a realitzar tallers.

La Ciberaula és fruit d’un conveni entre el Consorci Hospital General Universitari, la seua Fundació de Recerca i la Fundació La Caixa per a impulsar el “suport educatiu a l’alumnat hospitalitzat a través de les tecnologies de la informació i de la comunicació mitjançant la creació de ciberaulas hospitalàries”.

El funcionament de la ciberaula en el General, situada des del 2006 en les consultes externes de Pediatria, ha sigut molt satisfactori per als pacients infantils i els seus familiars. No obstant això, la reorganització i evolució dels circuits assistencials de l’hospital han portat a un canvi d’ubicació perquè seguisca sent el més visible i efectiva per als pacients.

D’una banda, els temps d’espera dels xiquets que visiten les consultes externes de l’hospital s’ha reduït notablement en els últims anys i açò dificultava la utilització de la ciberaula entre aquests pacients, ja que no disposaven del temps suficient per a iniciar alguna de les activitats proposades. I per un altre, els xiquets hospitalitzats havien de desplaçar-se fins a la planta baixa per a utilitzar-la.

En línia amb la filosofia de ser un hospital de portes obertes 24 hores amb els xiquets i els seus familiars, la ubicació de la ciberaula al costat de les habitacions d’hospitalització afavoreix disposar d’un entorn en el qual els pares i mares puguen desenvolupar i compartir activitats lúdiques que contribuïsquen a la seua distracció durant l’estada hospitalària.

Durant l’horari escolar els xiquets hospitalitzats disposaran d’un espai específic on desenvolupar tasques d’estudi i aprenentatge. Amb la Ciberaula en la planta d’hospitalització, els xiquets poden atendre sessions formatives i utilitzar els ordinadors i tots els materials didàctics que alberga.

Per a l’execució d’aquesta obra, s’han escollit els materials adequats amb els requisits de les activitats que es desenvoluparan en l’aula i que oferisquen una estètica acollidora i alegre. L’import de l’obra ascendeix a 36.645 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + dos =