caixa popular

L'Hospital General de València eliminarà les llistes d'espera de gastroscòpies i colonoscòpies amb sedació profunda

La contractació de nou professionals durant sis mesos a la vesprada tindrà un cost de 150.000 euros

L'Hospital General de València eliminarà les llistes d'espera de gastroscòpies i colonoscòpies amb sedació profunda
12/06/2017 -

L’Hospital General de València, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha iniciat un programa d’eliminació de la llista d’espera d’endoscòpies digestives. En concret, s’eliminarà totalment la llista d’espera de gastroscòpies i colonoscòpies que estan indicades amb sedació profunda.

Per a açò, s’han contractat dos equips de treball integrats per un total de dos facultatius especialistes de l’aparell digestiu, dos anestesistes, tres infermers, un auxiliar de clínica i un celador, que comptaran amb el suport del personal administratiu. “Aquests dos equips estaran treballant fins a l’eliminació completa de la llista d’espera d’aquestes tècniques”, ha assenyalat Pilar Canelles, directora mèdica assistencial.

El cost aproximat d’aquest programa serà de 150.000 euros en personal per a la incorporació d’aquests nou professionals, que treballaran durant sis mesos en el torn de vesprada. La previsió és que, quan finalitze aquest programa, s’haja realitzat més de 2.500 exploracions.

Aquesta dotació de recursos permetrà agilitar notablement el procés d’aquestes tècniques, ja que es preveu que cadascun d’aquests equips realitze un total de 12 exploracions diàries (7 colonoscòpies i 5 gastroscòpies). “En el mateix acte també es fa l’activitat terapèutica que cada exploració comporta, com l’extirpació de pòlips o qualsevol altra actuació que siga necessària”, afig Canelles.

Aquestes exploracions se sumaran a l’activitat ordinària i extraordinària que es realitza habitualment en la secció d’Endoscòpies, que treballa de dilluns a divendres en 4-5 gabinets on es duen a terme totes les tècniques diagnòstiques i terapèutiques disponibles en l’actualitat.

Segons explica el cap del servei de Patologia Digestiva, Javier Sempere, “en 2016 vam fer un total de 7.364 exploracions, de les quals 3.977 van ser colonoscòpies i 2.774 gastroscòpies. Amb aquest programa que s’ha engegat esperem tenir un increment del 25 per cent de les exploracions totals i un 50 per cent de les colonoscòpies”.

Aquesta iniciativa s’ha engegat per part de l’actual equip d’adreça de l’Hospital General de València per a fer front a la demanda actual i que el pacient siga atés al més ràpidament possible.

Gastroscòpia i colonoscòpia

La gastroscòpia és una exploració que permet la visualització directa de la part alta del tub digestiu (esòfag, estómac i duodens). A més de ser un mètode diagnòstic, té un important aspecte terapèutic, doncs permet actuar sobre diverses lesions com a extirpació de pòlips, extracció de cossos estranys, tractament de focus d’hemorràgia, etc.

La colonoscòpia és una prova mèdica per a diagnosticar i tractar malalties del còlon (intestí gruixut). Els motius més freqüents pels quals es pot sol·licitar són el garbellat del càncer de còlon, episodis de sagnats pel recte o sang en femta, diagnòstic i control de malalties inflamatòries intestinals com la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa, entre altres.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris