25n
25N
25N

L'Hospital General celebra la jornada 'Detenir la SIDA, trobada amb l'expert'

L'Hospital General celebra la jornada 'Detenir la SIDA, trobada amb l'expert'
01/12/2016 -

Amb motiu del Dia Mundial de la Sida, l’Hospital General de València ha celebrat una jornada sota el títol ‘Detenir la Sida. Trobada amb l’expert’, dirigida a alumnes i professors de batxillerat i a associacions d’afectats.

Aquesta trobada s’organitza a l’hospital des de fa dues dècades amb l’objectiu de conscienciar, “sobretot en els últims anys, en els quals estem en xifres rècord de noves infeccions per VIH a Espanya i Europa”, ha explicat Pilar Canelles, directora mèdica assistencial, que posa l’accent que la xifra de contagis no ha parat d’augmentar en l’última dècada, “arribant a xifres de 3.300 nous casos diagnosticats a Espanya i 350 casos a la Comunitat Valenciana durant 2014”, ha afegit.

Així, amb aquesta jornada es vol seguir recordant que la Sida encara existeix i que cal seguir insistint en les mesures de prevenció. És a dir, a tenir relacions sexuals protegides tant en homosexuals com a heterosexuals.

Segons Miguel García Deltoro, cap de la Unitat de Malalties Infeccioses, “al gener del 2017 engegarem una estratègia de despistatge o examen d’hepatitis C (VHC), hepatitis B (VHB) i VIH/SIDA. Per descomptat, de manera voluntària per oferir-la a tota la població del nostre departament d’entre 35-65 anys, franja que hem vist com de major prevalença d’hepatitis C”.

Aquest expert recorda que cal insistir que la gent que mínimament pense que ha estat en risc es faça la prova per aflorar definitivament el pool de gent no diagnosticada. D’aquesta manera, es disminuiran els diagnòstics tardans o ultratarfans, que són molt més difícils de controlar, inclusivament amb risc vital, i s’evitaran noves infeccions a altres persones.

“No disposem de les últimes dades oficials encara del 2015 i per descomptat tampoc d’aquest any, però sí que estem esperançats que la xifra disminuïsca considerablement, sobretot des d’aquest últim any ja amb la generalització del tractament antiretroviral per a tots els pacients”, ha afegit Deltoro.

“Aquesta és, almenys, la sensació subjectiva que es té en la Unitat de Malalties Infeccioses del General, en haver-hi menys casos diagnosticats en 2016 pel que fa al 2015, i esperem que siga generalitzat en tota la Comunitat i en la resta d’Espanya”, ha conclòs.

A la jornada han assistit els estudiants dels instituts del departament València-Hospital General, que són la principal diana de la jornada perquè pensen que és una malaltia del passat i que ja està controlada, a més de pacients de l’ONG AVACOS i d’altres col·lectius, així com professionals sanitaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =