caixa popular

L'Hospital Doctor Peset celebra el “Dia del Resident” donant la benvinguda a 65 noves incorporacions de medicina i infermeria

Més del 60% dels nous residents són dones

L'Hospital Doctor Peset celebra el “Dia del Resident” donant la benvinguda a 65 noves incorporacions de medicina i infermeria
17/05/2017 -

L’Hospital Universitari Doctor Peset ha donat la benvinguda a les seues 65 nous residents de Medicina i Infermeria. Concretament, enguany s’han incorporat 58 residents de 34 especialitats diferents (tant de Medicina com de Psicologia i Farmàcia) per a realitzar la seua formació en aquest centre sanitari públic valencià acreditat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a impartir docència postgrau.

A més d’aquests 58 residents, també s’han incorporat al pla de formació especialitzada 7 EIR (Infermers Interns Residents) que es distribueixen en 4 de l’especialitat d’Infermeria Obstétrico-Ginecològica (matrones), 2 EIR de l’especialitat d’Atenció Familiar i Comunitària i 1 EIR d’Infermeria del Treball.

L’acte oficial de benvinguda ha estat presidit pel Gerent del Departament de Salut de València-Doctor Peset, Francisco M. Dolz, qui ha destacat l’important paper dels i les professionals en formació dins del sistema sanitari públic valencià. “Tot el personal d’aquest Departament de Salut destaca per estimar i defensar la sanitat pública universal i ara us rebem amb la il•lusió que amb les vostres aportacions feu de la nostra sanitat un sistema encara més just i eficaç. Heu fet una molt bona elecció i espere que amb el vostre esforç i l’ajuda que us puguem brindar, aconseguiu convertir-vos en uns excel•lents professionals i, sobretot, en unes persones més humanes”, ha assenyalat Francisco M. Dolz.

El gerent ha estat acompanyat en l’acte de benvinguda per la resta de l’equip directiu del Departament de Salut de València-Doctor Peset i per la presidenta de la Comissió de Docència, la doctora Eva María Martí. També han acudit a aquest ‘Dia del Resident’ una representació dels 80 tutors de Medicina, Farmàcia, Psicologia i Infermeria que s’encarreguen de supervisar la formació dels residents.

Del total de residents, un 61,5% són dones, un percentatge que certifica un any més la feminització de les professions sanitàries. Quant a les nacionalitats, la gran majoria dels residents són espanyols, encara que també hi ha futurs especialistes que provenen de països com el Marroc, Perú, Equador o Veneçuela.

Del 29 de maig al 9 de juny, els nous Metges Interns Residents realitzaran un Curs d’Urgències organitzat per la Comissió de Docència i el Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Doctor Peset que servirà per a conèixer com s’organitza l’atenció d’urgències en aquest centre hospitalari en les diferents especialitats i com actuar davant les principals patologies que requereixen atenció urgent.

El ‘Dia del Resident’ organitzat per l’Hospital Universitari Doctor Peset ha servit també per a acomiadar als 54 Metges Interns Residents i als 7 Infermers Interns Residents que acaben ara la seua formació en l’Hospital Universitari Doctor Peset i que han realitzat la seua especialització en aquest centre sanitari.

Precisament, els i les residents que acaben han sigut els encarregats de presentar cadascun dels seus serveis als nouvinguts amb una sèrie de comunicacions que s’han perllongat a la llarg del matí.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 12 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris