25n
25N
25N

L'Hospital de Sant Joan celebra la seua primera 'Setmana de la Seguretat i la cura del pacient'

L'Hospital de Sant Joan celebra la seua primera 'Setmana de la Seguretat i la cura del pacient'
24/11/2016 -

L’Hospital Universitari de Sant Joan d’Alacant celebra la seua primera ‘Setmana de la Seguretat i la cura del pacient’, una campanya que es desenvoluparà durant una setmana al mes i s’emmarca en el Pla de Qualitat i Seguretat del Departament de Salut Alacant-Sant Joan d’Alacant.

Es tracta d’una acció coordinada per la Unitat de Qualitat del Departament i el Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital de Sant Joan, que consisteix a formar als professionals, pacients i familiars en diferents aspectes relacionats amb la seguretat.

“L’objectiu és promoure una cultura de la seguretat entre els professionals, fent partícips també als pacients i familiars. Les xarrades i altres activitats programades se centraran en bones pràctiques per a millorar la seguretat del pacient, com la higiene de mans, identificació inequívoca de pacients, la prevenció de caigudes, l’ús segur de medicaments, la notificació d’incidents de seguretat, entre altres”, ha assenyalat la responsable de Qualitat, Mónica García.

Així, la primera d’elles, dedicada a la higiene de mans, s’està desenvolupant durant aquesta setmana. Professionals del Servei de Medicina Preventiva estan duent a terme formació sobre com ha de ser una correcta higiene de mans en les plantes d’hospitalització de les especialitats de Cardiologia, Pneumologia, Medicina Intensiva, O.R.L., Cirurgia Maxil·lofacial, Cirurgia General i Urologia. A més de les explicacions teòriques, posant l’accent en els “cinc moments” o situacions que tot professional sanitari ha de tenir al cap, s’han recolzat en una càmera amb llum ultraviolada, que permet comprovar si la desinfecció s’executa correctament.

En les parets de les habitacions s’han col·locat cartells donant les “gràcies als quals es llaven les mans” i s’han lliurat fullets informatius als pacients.

“La seguretat és responsabilitat de tots, per la qual cosa hem de potenciar la presa de consciència dels professionals sanitaris sobre la importància de la higiene de mans per a reduir les infeccions associades a l’atenció sanitària (IRES). I és que aquestes són evitables fins a un 50% dels casos amb una higiene de mans apropiada, la mesura més senzilla i el primer pas a adoptar”, ha explicat la doctora María Teresa Gea, cap del Servei de Medicina Preventiva. En aquest sentit, com subratlla l’OMS, es tracta d’una mesura que ha salvat milions de vides en els últims anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − onze =