25n
25N
25N

L'Hospital de Llíria compta amb un nou servici d'urgències pediàtriques

La consellera Carmen Montón ha visitat hui, junt amb representants del Govern local, les obres realitzades en la instal·lació sanitària

L'Hospital de Llíria compta amb un nou servici d'urgències pediàtriques
16/01/2018 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha visitat este matí les instal•lacions del nou servici d’urgències pediàtriques de l’Hospital de Llíria, acompanyada del gerent del departament Juan Domene i representants de l’Ajuntament de Llíria.

Les noves ubicacions sanitàries, situades en la planta baixa del centre i que ocupen 120 metres quadrats, disposen d’una sala d’espera, una de triatge, una consulta d’infermeria i una metgessa, a més d’una sala d’observació i un bany adaptat.

Després d’una inversió, per part de la Conselleria, de 104.000 euros, entre les obres de reforma i l’instrumental clínic, així com la decoració amb motius infantils per a aconseguir crear un entorn agradable per als pacients, es posa en marxa este servici d’atenció d’urgències pediàtriques que comptarà amb una dotació personal de 2 pediatres, 6 infermeres, 6 auxiliars d’infermeria i 3 zeladors i s’ha previst ampliar esta plantilla fins a arribar a 3 pediatres, 9 infermers, 9 auxiliars d’infermeria i 5 zeladors.

El portaveu del Govern municipal, Ferran Pina, ha volgut traslladar la consellera l’agraïment en nom de l’alcalde, Manolo Civera, “per complir amb una de les grans demandes dels veïns de Llíria, com este servici d’urgències pediàtriques o també el de nefrologia que es va posar en marxa recentment. Estes instal•lacions van nàixer amb una carència assistencial indispensable, però ara s’han convertit en elements reals per a una assistència més digna i a l’altura de les comarques Racó d’Ademuz, Camp de Túria i els Serrans”.

Evita desplaçaments a La Fe

L’Hospital de Llíria dóna servici a més de 90.000 ciutadans, dels quals 14.000 són xiquets. Els tècnics del departament de salut preveuen que el 95% de les urgències pediàtriques seran ateses en l’Hospital de Llíria i els pacients podran tornar a les seues cases després de les proves pertinents. Es calcula que el 5% restant podrien quedar en observació en les urgències de Llíria fins a un màxim de 24 hores, i únicament un 2% requeriria de derivació a l’Hospital La Fe de València per a un ingrés, la qual cosa suposa, en xifres, menys de dos pacients al dia. “A partir d’ara, els usuaris ja no hauran d’anar a l’Hospital La Fe i evitaran així fins a 40 minuts en desplaçaments”, ha dit la consellera Carmen Montón.

A més, els servicis de pediatria de Llíria i La Fe estaran en contacte perquè els pacients susceptibles d’ingrés passen directament a la sala d’hospitalització sense haver de patir més demores en l’àrea d’urgències de La Fe. Tot això és possible gràcies a la història clínica electrònica única i la comunicació telefònica, sempre que siga necessària, evitant demores injustificables i la duplicitat de proves diagnòstiques.

Entre els anys 2016-2019, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública haurà destinat 8,2 milions d’euros al departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria, dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures, que es du a terme de forma simultània en tots els departaments de salut per a enfortir la sanitat pública i oferir als usuaris uns espais sanitaris dignes, dotats de la millor tecnologia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 4 =

bombers
bombers