25n
25N
25N

L'Hospital de la Plana desenvolupa una aplicació pilot per comunicar i coordinar la donació d'òrgans

L'Hospital de la Plana desenvolupa una aplicació pilot per comunicar i coordinar la donació d'òrgans
06/12/2016 -

La Unitat d’Informàtica de l’Hospital Universitari de la Plana ha desenvolupat una aplicació que té com a objectiu optimitzar cadascun dels processos de donació d’òrgans que s’activen al centre i engegar de forma immediata el protocol d’intervenció.

Aquesta eina informàtica, que forma part d’un projecte pilot que lidera l’Hospital Universitari de la Plana, permet una coordinació immediata de tot l’equip assistencial implicat en un procés de donació d’òrgans, ja que després del registre de les dades del pacient, els coordinadors responsables reben una alerta i activen el protocol. L’accés directe a l’aplicació es troba disponible en tots els ordinadors de la xarxa hospitalària a través d’una senzilla entrada en la Intranet, per la qual cosa pot ser activada per qualsevol professional sanitari del centre.

Garantir el dret a la donació d’òrgans

L’objectiu de l’equip de coordinació de trasplantaments és garantir el dret de totes les persones a ser donants d’òrgans, per la qual cosa després d’aquesta implantació pilot a l’Hospital de la Plana de Vila-real, s’impulsarà el seu desenvolupament en la resta d’hospitals de la Comunitat Valenciana.

El programa consisteix en un circuit d’alertes en temps real que activa la cascada de contactes de tots els professionals implicats en la donació d’òrgans, inclòs el coordinador provincial de trasplantaments, amb l’objectiu d’identificar i avaluar les possibles donacions. Aquest programa ha estat executat per la Unitat d’Informàtica de l’Hospital Universitari de la Plana i dissenyat per l’alumna en pràctiques Eva Moreno, de l’IES Jaume I de Borriana.

La coordinació de trasplantaments a la Comunitat Valenciana està configurada en tres sectors, pertanyent La Plana al sector que agrupa a tots els hospitals de la província de Castelló, juntament amb l’Hospital de Sagunt. Durant 2016, aquest sector ha registrat ja 21 donants, una xifra superior a la mitjana de la resta de les províncies de la Comunitat Valenciana.

A l’Hospital Universitari de la Plana, l’equip de coordinació de trasplantaments està format pel dr. Enrique González, cap de la Unitat de Vigilància intensiva; el dr. Fernando Sánchez Morá, especialista en Medicina Intensiva; i per la infermera Monserrat Soriano, supervisora de la UCI, sota la coordinació provincial del dr. Javier Guasch, especialista en Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari General de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − tres =