caixa popular

L'hospital comarcal de Vinaròs posa cinc vehicles a la disposició de la Unitat d'Hospitalització a domicili

Fins ara els desplaçaments es realitzaven amb els vehicles personals o donats pels ajuntaments

L'hospital comarcal de Vinaròs posa cinc vehicles a la disposició de la Unitat d'Hospitalització a domicili
05/07/2017 -

L’hospital comarcal de Vinaròs ha posat a la disposició del personal de la Unitat d’Hospitalització a domicili un total de cinc nous vehicles, que se sumen als cedits pels ajuntaments d’Alcalà de Xivert i Peníscola. Amb açò, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública posa fi a l’ús dels automòbils personals per als desplaçaments als domicilis dels pacients ingressats en aquesta unitat hospitalària.

La Unitat d’Hospitalització a domicili del Departament de Salut de Vinaròs va ampliar a principis d’enguany 2017 la seua cobertura assistencial fins a arribar a una població de 46.820 habitants d’un total de 5 municipis: Vinaròs, Benicarló, Alcalà de Xivert, Peníscola i Santa Magdalena de Polpís.

La unitat està composta per tres facultatius, cinc infermers i un auxiliar d’infermeria, que assumeixen la totalitat de la població assistida, en coordinació amb els equips d’atenció primària dels centres de salut dels municipis afectats. Entre tots dos equips s’estableix una planificació de cures i un calendari assistencial, a més de la gestió d’avisos urgents per part del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències.

Pacients crònics, postquirúrgics i pal·liatius

Entre les seues funcions, la unitat realitza el seguiment domiciliari de pacients amb patologies cròniques, agudes, postquirúrgiques i pal·liatives que després d’un diagnòstic mèdic precisen cures hospitalàries que poden ser dispensats en els seus propis habitatges. D’aquesta forma, els pacients derivats a aquest servei són valorats en un primer moment pel personal de la unitat atenent a criteris clínics, socials i geogràfics i, segons els resultats de la valoració, s’opta pel seu ingrés hospitalari o pel seu ingrés en la Unitat d’Hospitalització a domicili, fins a la seua alta definitiva.
La població atesa correspon a 24.973 veïns majors de 14 anys de Vinaròs; 11.453 de Benicarló; 3.597 d’Alcalà de Xivert; 6.160 de Peníscola i 637 de Santa Magdalena. En total, una població estable de 46.820 habitants, que es veu incrementada notablement durant el període estival.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats