caixa popular

L'Hospital Clínic guanya un projecte de recerca de càncer colorrectal

El projecte consisteix en el desenvolupament de cultius cel·lulars en 3D com a eina de treball per a testar fàrmacs i pronosticar l’adequació de tractament

L'Hospital Clínic guanya un projecte de recerca de càncer colorrectal
23/06/2017 -

Un projecte de recerca de càncer colorectal de l’Institut de Recerca de l’Hospital Clínic (INCLIVA), ha sigut el guanyador del premi de recerca en aquesta àrea de la Fundació Merck 2017. Andrés Cervantes Ruipérez, director general de INCLIVA, va rebre el premi de mans de la secretària d’Estat de R+D+i, Carmen Vetla.

Anualment, la Fundació Merck Salut convoca les seues ajudes de recerca dirigides a promoure la recerca biològica i biomèdica a Espanya, mitjançant el finançament de projectes inèdits. Enguany les ajudes es van centrar en les àrees de recerca clínica en al·lergologia, en càncer de cap i coll, en càncer colorectal, en càncer de pulmó, en malalties rares, en esclerosi múltiple i en fertilitat. Enguany s’han atorgat un total de set ajudes, dotades cadascuna amb trenta mil euros.

El projecte premiat en l’àrea de càncer colorectal se centra en els malalts en fase metastàtica. Consisteix en el desenvolupament de cultius cel·lulars en 3D com a eina de treball per a testar fàrmacs i pronosticar l’adequació de tractament al pacient, atès que els cultius provenen directament de les mateixes cèl·lules tumorals del pacient.

Tots els projectes rebuts han sigut valorats per un jurat independent, compost per representants de les societats científiques espanyoles relacionades amb cadascuna de les àrees, així com personalitats de rellevància científica en els camps de recerca.

A més del doctor Cervantes es van premiar projectes de sis entitats més, concretament de la Fundació Jiménez Díaz, l’Hospital Universitari Central d’Astúries, la clínica Universitat de Navarra, el HM CIOCC de Madrid, l’Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació Puigvert. Es van presentar a la convocatòria aproximadament 200 candidatures.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

viva gym canovas
exposicion caps tallats