25n
25N
25N

L'Hospital Clínic de València, formador de cirurgia endocrina per a residents de tota Espanya

L'Hospital Clínic de València, formador de cirurgia endocrina per a residents de tota Espanya
18/11/2016 -

El Servei de Cirurgia General de l’Hospital Clínic Universitari de València ha realitzat un curs nacional en Cirurgia Endocrina per a residents en formació. Així, vuit residents de diferents punts del país en l’últim any de residència han rebut durant dos dies formació teòrica i pràctica realitzada en quiròfan de la mà d’especialistes del centre.

La cirurgia endocrina és la que s’encarrega de tractar quirúrgicament aquelles malalties que afecten òrgans que produeixen hormones i les envien cap a la sang. Tal com explica Joaquín Ortega, cap de Servei de Cirurgia General de l’Hospital Clínic, i ‘Fellow del Board Europea de Cirurgia Endocrina’, “durant dos dies els alumnes han assistit com a observadors o ajudants a diferents intervencions, com per exemple d’extirpació de glàndules suprarenals per laparoscòpia, extirpació de les glàndules tiroides i glàndules paratiroide, realitzades per professionals de l’Hospital amb llarga trajectòria en aquest camp. A més han pogut participar en la discussió de casos clínics sobre càncer suprarenal, càncer de tiroide, hipertiroïdismes, etc.”.

La Unitat de Cirurgia Endocrina i de l’Obesitat del Servei de Cirurgia General de l’Hospital Clínic de València realitza a l’any més de 200 intervencions de cirurgia endocrina i prop de 100 de cirurgia de l’obesitat.

A més de realitzar formació a escala nacional, tant en cirurgia endocrina com en altres subespecialitats quirúrgiques, el servei està acreditat com centre formador internacional en cirurgia laparoscòpica, rebent cada any a cirurgians de diferents parts del món per a realitzar estades formatives i aprendre diferents tècniques, sobretot en el camp de la coloproctologia avançada i cirurgia de l’obesitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + dinou =