25n
25N
25N

L’Horta millora l’accessibilitat dels seus municipis amb més de 4 milions d’euros de la Diputació

Jorge Rodríguez: “Els municipis necessiten un finançament suficient per a poder assumir competències i demostrar la seua responsabilitat”

L’Horta millora l’accessibilitat dels seus municipis amb més de 4 milions d’euros de la Diputació
09/01/2018 -

La Diputació de València ha invertit un total de 4.182.351 euros en el conjunt de municipis que constitueixen les comarques de L’Horta (Sud i Nord). Ho ha fet a través del pla d’Inversions Financerament Sostenibles de 2017, del que acaba de conèixer-se el llistat de projectes realitzats, i en el qual destaca una important aposta per l’accessibilitat en les seues vies públiques, així com un creixent interès per part dels alcaldes i alcaldesses per millorar les seues instal·lacions municipals, zones industrials i espais esportius.

En total han sigut més de 20 milions d’euros els que s’han repartit per tota la província a través d’aquesta línia d’ajudes, la tercera d’aquest tipus en el que va de legislatura. La Diputació compleix així amb una reivindicació històrica en matèria de finançament, ja que tots els municipis valencians podran “assumir competències i demostrar la seua responsabilitat en resposta a l’autonomia que sempre diem que han de tenir”, ha defensat el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez.

En el cas concret de L’Horta Sud, l’actuació de major envergadura s’executarà en el carrer Sant Josep de Quart de Poblet, amb un pressupost de 132.949 euros. A aquesta obra li segueix la rehabilitació del ferm en alguns carrers del centre d’Aldaia, per 132.866 euros; la rehabilitació d’un local municipal a Mislata per 132.267 euros; millores d’accessibilitat en carrers de la zona nord d’Alfafar per 127.447 euros; i el reasfaltat de vies en l’àrea industrial de Picassent, per un import de 126.898 euros.

D’altra banda, el municipi d’Alaquàs ha decidit destinar 124.627 euros a actualitzar a la normativa vigent la piscina climatizada del poliesportiu El Bovalar, mentre que Albal ha decidit apostar pel seu patrimoni, invertint 111.278 euros en la remodelació de l’entorn de la seua torre àrab. Finalment, entre aquests 19 municipis de L’Horta Sud, i per un import de 107.445, l’Ajuntament de Catarroja restaurarà la coberta i executarà uns lavabos públics al costat de l’edifici de l’Escola de Vela Latina.

Ja en la comarca de L’Horta Nord, la gran part dels 22 municipis que la componen s’ha bolcat a solucionar problemes relacionats amb l’accessibilitat. És el cas del carrer Miguel Monzó, a Alboraia, que podrà reurbanitzar-se amb una inversió de 116.518 euros. Succeeix el mateix a Montcada, que amb 98.118 euros actuarà sobre l’aparcament entre els carrers Barcelona, Quart i Mestre Miguel Buendía; i a Museros, que amb 92.250 euros farà el mateix en una de les glorietes que donen accés al municipi.

Per quantitats similars, 111.027 euros i 94.777 euros, es realitzaran també altres actuacions en les vies públiques relacionades amb el benestar i la seguretat dels veïns i veïnes dels municipis. En el primer dels casos, a Puçol, la xifra es destinarà a millorar el drenatge d’aigua en l’avinguda Molí de Vent, mentre que en el segon, a Rafelbunyol, s’executaran unes obres de renovació de la xarxa d’enllumenat públic en el carrer Ausiàs March.

Criteris clars i objectius

Aquest tercer pla IFS va ser aprovat en el mes de juliol i els ajuntaments van tenir de termini fins al passat dia 20 de setembre per a presentar els projectes a executar en cadascuna de les localitats de les comarques valencianes durant el present any. Els criteris a l’hora de determinar el repartiment de fons han sigut els mateixos que es van emprar en el pla de Serveis i Obres Municipals (SOM).

D’aquesta forma, a cada municipi li ha correspost una quantitat fixa i una altra variable en funció de criteris com el número d’habitants, que pondera un 30%; el cost efectiu dels serveis; la superfície (10%); la taxa de desocupació (10%); els nuclis de població separats, com a aldees i pedanies (4%); i la pertinença al Pacte d’Alcaldies amb actuacions contra el canvi climàtic (3%).

La intenció d’aquest pla torna a ser, per tant, la de reforçar l’aposta de la Diputació de València per dotar d’autonomia als alcaldes i alcaldesses de la província, que són, com assegura el president de la corporació provincial, “els que millor coneixen les necessitats dels seus veïns”. “Amb aquest nou model de repartiment d’ajudes, en aquesta diputació s’ha acabat amb els plans teledirigits que estaven al marge de criteris reals i objectius”, ha destacat Rodríguez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa