25n
25N
25N

La Llei de Serveis Socials, la lluita contra la violència de gènere i els cítrics, a debat la pròxima setmana en Corts

La Llei de Serveis Socials, la lluita contra la violència de gènere i els cítrics, a debat la pròxima setmana en Corts
23/01/2019 -

El ple de les Corts de la setmana vinent votarà la Llei de Serveis Socials –a costa de la decisió que prenga el dilluns la Mesa sobre si s’ajorna o no aquest punt com ha demanat el PP–, rebrà el projecte de Llei del Joc i debatrà sobre la reversió del Departament de Salut de Dénia o l’activació de la clàusula de salvaguarda per als cítrics valencians, entre altres assumptes.

Així ho han avançat els portaveus dels diferents grups després de la junta de síndics, en la qual s’ha determinat l’ordre del dia del ple dels dies 30 i 31.

A més dels projectes legislatius sobre serveis socials i sobre el joc, el ple abordarà una proposició no de llei de Ciutadans (Cs) per a exigir la responsabilitat patrimonial subsidiària dels partits polítics en casos de corrupció dels seus càrrecs.

Podem, per part seua, ha presentat una iniciativa en la qual demana l’obertura de la bossa de l’Hospital de Dénia i que s’accelere la reversió al sistema sanitari públic. La formació també preguntarà al Consell pel centre de menors de Bunyol per la política sobre grans esdeveniments i el tractament que s’està fent de l'”herència” del PP en aquest àmbit.

El PP, per part seua, planteja en la seua iniciativa simplificar el procés del dret a vot de les persones que viuen a l’estranger i interpel·larà a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, sobre el canvi de gestió en l’àrea de Dénia.

Per part seua, Compromís plantejarà una PNL sobre la necessitat d’activar la clàusula de salvaguarda per a protegir la producció citrícola valenciana i es debatrà la iniciativa del PSPV, que va comptar amb la signatura de tots els grups polítics, per a reafirmar el compromís amb el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + catorze =

museo prehistoria