caixa popular

Al Constitucional la llei del Taxi?

El delegat del Govern creu que la llei incorre en excedència competencial i vulnera la llibertat d’empresa

Al Constitucional la llei del Taxi?
02/02/2018 -

La nova Llei del Taxi va entrar en vigor a principis de novembre de l’any passat després de ser aprovada en les Corts Valencianes. No obstant això, ho va fer sense la conformitat de les associacions de taxistes i amb el vot en contra del Partit Popular i Ciudadanos. Ara, el Govern ha convocat la comissió bilateral amb la Generalitat per a resoldre les discrepàncies existents sobre la norma, ja que considera que podria ser inconstitucional.

Ho va assegurar ahir el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, després d’una reunió amb la Unió d’Associacions d’Autotaxis de la Comunitat i amb l’Associació Gremial del Taxi de València i Província. A ella també van assistir la líder del PP en les Corts, Isabel Bonig, i el diputat de la formació Alfredo Castelló.

Segons el delegat, “el Govern considera que alguns articles poden incórrer en extralimitació competencial i són contraris a la llei de garantia d’unitat de mercat, així com a la normativa europea”. Moragues va aclarir que aquesta regulació estableix que només les persones físiques podran ser titulars d’autoritzacions del servei de taxi i que no podran atorgar-se autoritzacions de forma conjunt a més d’una persona ni a comunitats de béns. Així mateix, estableix l’obligatorietat de tindre domicili social i fiscal i seu física a la Comunitat Valenciana.

Per això, va assegurar que els anteriors preceptes “suposen una restricció de dret a la llibertat d’empresa i en l’accés a una activitat econòmica” i va recordar que aquesta activitat ja es troba “sotmesa a la normativa de protecció del consumidor”.

La Generalitat es defensa

La Consellería d’Obres Públiques respon davant les acusacions. El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, va argumentar que la norma “compleix tots els requisits i és necessària per a la professionalització i millora del sector”. I va anar més enllà en recordar que els informes de l’advocacia de la Generalitat i del Consell Jurídic Consultiu donen el vistiplau i legitimen la constitucionalitat de la llei.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + huit =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018