La nova Llei per a evitar altre accident de metro

Estableix multes de fins a 380.00 euros i crea una Comissió de Recerca d’Accidents Ferroviaris

La nova Llei per a evitar altre accident de metro
07/03/2018 -

Una de les premisses amb les quals va arribar l’actual Consell era esclarir què va ocórrer en l’accident de metro de València aquell estiu de 2006 i a més, assegurar-se que açò no es tornaria a produir. Per això, quan va finalitzar la comissió parlamentària ocupada d’investigar el succés, el govern valencià es va posar a la feina per a donar a llum un reglament de seguretat ferroviària. Una Llei que hui, previsiblement, s’aprovarà en les Corts Valencianes i que estableix la creació de l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària i la Comissió d’Investigació d’Accidents Ferroviaris.

La primera serà la responsable de la seguretat en la xarxa que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), per la qual cosa els operadors hauran de remetre anualment un informe d’incidències i avaries, proposar solucions i possibles actuacions. A més, també s’encarregarà de proposar un Reglament de circulació ferroviària. És d’aquesta forma com la Comunitat segueix un model europeu en aquesta matèria, sent l’única llei en tot l’estat espanyol dedicada a l’assumpte i que arreplega “les disposicions més avançades” de la Unió Europea, segons va assegurar María José Salvador, consellera d’Obres Públiques.

El segon òrgan, la Comissió d’Investigació, es dedicarà a determinar les circumstàncies i causes dels accidents “més significatius” de la xarxa, però “en cap cas s’ocuparà de la determinació de la culpa o responsabilitat en els fets investigats”. I arran d’aquests successos, haurà d’aconsellar millores en la xarxa per a evitar nous incidents.

La nova norma preveu a més un règim sancionador amb multes de fins a 380.000 euros en el cas de infraccions molt greus, de 38.000 si són greus i de fins a 7.500 si es tracta d’infraccions lleus. Es consideren molt greus, per exemple, circular sense els certificats de seguretat, incomplir les asseveracions de l’Agència de Seguretat, realitzar obres sense permís, llançar objectes a les vies i sostraure qualsevol element d’elles. També se sancionaran amb les multes més altes treballar baix els efectes de l’alcohol o d’un altre tipus de drogues i fins i tot assignar horaris que excedisquen els temps màxims de conducció.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dos =

Festes Torrent 2019