caixa popular

Cap al municipalisme més fort amb la Llei de Mancomunitats

El PSPV celebra l’aprovació de la Llei de Mancomunitats enfront del sentiment partidista del PP i CS

E.P

Cap al municipalisme més fort amb la Llei de Mancomunitats
13/07/2018 -

L’aprovació de la nova Llei de Mancomunitats és tota una aposta per municipalisme. Així ho ha expressat el grup socialista en Les Corts ja que reforça l'”aposta” pel municipalisme, dóna “major autonomia” als ajuntaments i “fomenta l’associacionisme” entre ells. El portaveu adjunt del PSPV en Les Corts, Alfred Boix, ha mostrat la seua “satisfacció” per l’aprovació de la Llei de Mancomunitats enfront de les crítiques del PP i Cs.

El diputat socialista ha criticat que PP i Ciutadans hagen votat en contra per “pur sentiment partidista“: “Estem convençuts que quan aquesta llei arribe a l’àmbit local i comarcal, tant PP com a Ciutadans faran un ús responsable i bo d’ella”.

Per al portaveu adjunt dels socialistes valencians, aquesta llei que ara passarà al Ple de les Corts per a la seua aprovació definitiva “obri un camp de possibilitats immens no solament a la col·laboració entre municipis, sinó també a la col·laboració entre la Generalitat i les futures mancomunitats” i ha posat com a exemple les polítiques sanitàries o de serveis socials. Així, Boix ha indicat que els principals beneficiats seran “els pobles més xicotets” que podran comptar amb una administració molt més “propera”.

‘Permetrà millorar l’eficiència dels serveis públics i abaratir els costos dels mateixos’

El diputat del PSPV ha recalcat que quan aquesta legislació es pose definitivament en marxa, els municipis “podran voluntàriament associar-se per a constituir una mancomunitat amb la qual compartir la gestió de serveis locals”, com el turisme, les polítiques de cultura o les de benestar social, alguna cosa que permetrà millorar “l’eficiència dels serveis públics, conjuminar recursos, millorar la capacitat de prestació dels recursos públics i abaratir els costos dels mateixos”.

“Vam mostrar que creiem en el municipalisme i en la capacitat de decisió dels nostres alcaldes i alcaldesses, ja que seran els ajuntaments els que voluntàriament decidisquen constituir o no una mancomunitat”, ha explicat Boix. Així mateix, ha defensat que aquesta Llei de Mancomunitats “és una llei assenyada perquè puguen utilitzar-la els alcaldes, alcaldesses i regidors de tota la Comunitat”.

Respecte a les crítiques de tots dos grups de ser un intent d’acabar amb les diputacions, Boix ha replicat que aquesta llei no porta “ni duplicitats ni liquidacions” sinó que ve a donar “major garantia jurídica a les entitats supramunicipals basant-nos en la realitat territorial d’una Comunitat sense fronteres i en un moment en què les polítiques municipals van més enllà del local”.

Finalment, Boix ha felicitat als grups per l'”important esforç realitzat amb 20 esmenes d’aproximació que arrepleguen un volum molt important de les diferents sensibilitats dels grups polítics”, entre elles 9 de Ciutadans, que finalment no han volgut votar a favor d’aquesta llei.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − sis =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018