caixa popular

La Llei de la Infància aposta per la reducció de deures fora de l'horari lectiu

La futura Llei de la Infància també reconeixerà el dret d’identitat i expressió de gènere dels menors

La Llei de la Infància aposta per la reducció de deures fora de l'horari lectiu
19/02/2018 -

Molt s’ha debatut, en els últims anys, sobre la funció dels deures escolars. Així, mentre un sector de la societat ha defensat la seua importància per a reforçar els coneixements apresos, i crear un hàbit d’estudi entre els xiquets, uns altres han considerat la importància que els menors disposen de temps lliure per a poder gaudir. I és que Espanya és un dels països que més deures mana als seus estudiants.

No obstant això, aquest debat podria arribar a la seua fi. L’avantprojecte de Llei de la Generalitat d’Infància i Adolescència que, a més de reconéixer l’exercici dels seus drets a xiquets i adolescents, s’ha realitzat tenint en compte les aportacions rebudes des dels consells d’infància, s’ha proposat afavorir l’apoderament dels menors, i assegurar-los moments d’oci.

En aquest sentit, aquest projecte de llei reflecteix un dels punts més aplaudits: ‘Durant l’educació primària, es procurarà que les activitats d’aprenentatge programades puguen realitzar-se dins de la jornada lectiva, de manera que no menyscaben el dret de l’alumnat a l’oci, a l’esport i a la participació en la vida social i familiar’.

De fet, la Vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, va posar l’accent en aquest punt per a recalcar que ‘només s’és xiquet una vegada en la vida‘ i, per tant, no solament aquesta futura legislació autonòmica establirà com un dret l’accés a l’oci educatiu, sinó que a més ha instat al Conseller d’Educació, Vicent Marzà que aposte per la reducció de les tasques fora de l’horari lectiu.

Dret a la identitat i expressió de gènere dels xiquets

Sens dubte, un altre dels punts que suposaran un canvi de paradigma és el reconeixement, per primera vegada, del dret a la identitat i a l’expressió de gènere, que també porta implícit l’obligació dels pares, mares o tutors d’escoltar i respectar les opinions dels menors en referència a la llibertat ideològica o religiosa, encara que, per descomptat, no implica una obligació a acatar-ho per part dels pares.

Així mateix, la Llei de la Infància i Adolescència garantirà que s’escolte la seua opinió en aquells aspectes relacionats amb els tractaments mèdics o en les polítiques d’oci educatiu, així com el disseny urbà dels municipis que els afecten de primera mà. En definitiva, un projecte de llei que converteix a xiquets i adolescents en agents actius de la societat, capacitats per a prendre decisions importants sobre el seu futur i el seu entorn.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 12 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC