25n
25N
25N

La Llei d'Acompanyament ampliarà les opcions d'habitatge públic i lloguer social

La Llei de Mesures inclourà l’opció de cedir habitatges a la Generalitat a canvi de la seua rehabilitació i lloguer assequible

La Llei d'Acompanyament ampliarà les opcions d'habitatge públic i lloguer social
10/10/2019 -

Són diverses les conselleries que han anunciat una Llei de Mesures de 2020; una sèrie de modificacions i canvis en diferents lleis del seu àmbit que entraran amb la Llei d’Acompanyament per a “millorar” la seua eficàcia i efecte en la societat. Entre elles, la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, amb Rubén Martínez Dalmau al capdavant. Uns canvis pensats, en gran part, per a continuar les polítiques que atallen el “problema de l’emergència d’habitatge”.

Un dels objectius de la formació de l’ara Vicepresident Segon, ja anunciada en campanya, és atendre l'”emergència d’habitatge” que València i la Comunitat Valenciana, com moltes altres regions del país, viu; el lloguer mitjà va aconseguir al juliol el mateix nivell que just abans d’explotar la bambolla immobiliària, en 2008.

En la nova Llei de Mesures es detalla l’opció de la Generalitat de portar la iniciativa per a promoure un lloguer solidari de pisos buits que necessiten alguna rehabilitació, però els propietaris no poden dur-la a terme. Així, la Generalitat es faria càrrec de la rehabilitació a canvi d’una cessió per a lloguer social durant un mínim de huit anys. Es posarà un nou habitatge en lloguer, rehabilitada, i l’import del qual servirà per a sufragar la reforma.

També s’afigen en les modificacions la simplificació dels requisits per a accedir a les ajudes de lloguer. Aquest tipus de ‘beques’, cada vegada més demandades, ajuden amb la subvenció de fins al 50% del preu de la renda d’un màxim de 600 euros, ara, amb uns requisits de la unitat familiar més assequibles -encara per detallar-.

Recomprar

La intenció d’ampliar el parc d’habitatge va més enllà de les cessions transitòries a canvi de rehabilitacions i lloguer social. Tal com es va anunciar, ha sigut acceptat l’opció que la Generalitat ‘recompre’ habitatge social que va ser anteriorment venuda. L’Administració Valenciana podrà oferir i arribar a una “resolució de mutu acord” per a recomprar aquells habitatges públics que van entrar en un règim de “lloguer amb opció a compra”.

L’Administració, previ acord amb els inquilins, pagarà el Preu Màxim de Venda que estableix la normativa, i sumar així nous immobles al parc d’habitatge. L’objectiu del Botànic, segons va anunciar, és augmentar aquestes en un 30%. Els habitatges susceptibles de ser comprats poden haver sigut comprades ja després del període de lloguer o estar a mig fer, descomptant el que manca del preu final.

Segons detallen des de la Conselleria, aquest tipus de mesures van destinades a “lluitar contra l’exclusió social” i reconéixer l’habitatge com un dret primordial.

Més informació

1 Comentari

  1. Carmen
    Carmen gener 15, 09:07

    Me parece muy bien bien porque, y así no hay pisos vacíos y pueden servir para vivir alguien que los necesite y paga su arriendo hasta yo me apunto

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 7 =

museo prehistoria