25n
25N
25N

'L'Exquisit Mediterrani', la marca de tota la riquesa gastronòmica valenciana

'L'Exquisit Mediterrani', la marca de tota la riquesa gastronòmica valenciana
15/01/2019 -

Turisme Comunitat Valenciana ha presentat la nova marca gastroturística de la Comunitat, ‘L’Exquisit Mediterrani’, que aportarà “visibilitat i promoció al producte gastroturístic”, a més de donar “valor a la gastronomia” i posar de rellevància la “qualitat extraordinària” del territori valencià i manera de vida.

Així s’ha pronunciat aquest dilluns el secretari autonòmic de Turisme, que ha presentat la marca ‘L’Exquisit Mediterrani’ i ha anunciat el pla d’acció previst per Turisme per a fomentar el turisme gastronòmic i impulsar la Xarxa GastroTurística CV, segons ha indicat la institució en un comunicat.

La marca és una nova identitat corporativa de la gastronomia de la Comunitat que donarà “major visibilitat i promoció al producte gastroturístic”. “Aquesta nova marca aportarà valor a la nostra gastronomia posant de rellevància la qualitat extraordinària del nostre territori i manera de vida. La gastronomia és el resultat d’una obra coral que es desenvolupa en tot el territori de la nostra Comunitat, i el que des d’ací pretenem és saber interpretar bé el moment que vivim per a aportar coherència, estratègia i qualificació a un relat que, sens dubte, enriqueix el nostre model turístic”, ha ressaltat Colomer.

En aquest sentit, ha apuntat que la marca “identifica i aglutina totes les accions de comunicació i posicionament del producte turístic-gastronòmic i pretén servir de referència per a projectes turístics de base gastronòmica”.

“Mitjançant aquesta nova marca es donarà cobertura a totes les accions promocionals del producte gastroturístic Comunitat Valenciana, ja que s’utilitzarà en totes aquelles accions de comunicació promogudes per Turisme CV o en aquelles que es realitzen en col·laboració amb altres entitats, en convivència amb Comunitat Valenciana/Mediterrani en Viu”, ha valorat Colomer.

“MARCA IDENTIFICATIVA”

El responsable de Turisme ha assenyalat que es tracta d'”una marca identificativa de la Xarxa GastroTuristica CV i de les entitats integrades en aquesta, en convivència amb la marca institucional Turisme”, al mateix temps que ha apuntat que és “un segell distintiu de les empreses, productes, serveis i experiències gastroturístiques que responguen a uns paràmetres de qualitat i autenticitat definits”.

‘L’Exquisit Mediterrani’ està basada en els colors de la palmera de la marca ‘Comunitat Valenciana’ i associada als valors de la dieta, la recepta, la manera de fer i l’hospitalitat en la taula. “És una proposta que es recolza sobre dos termes que enriqueixen el significat de marca i que són similars en els principals idiomes del nostre públic objectiu: mediterrani i exquisit”, ha destacat Colomer.

“El concepte Mediterrani mostra el nostre caràcter, la nostra terra i mar, la nostra cultura i la nostra gastronomia” i ha afegit que exquisit “és un qualificatiu que mostra que és d’extraordinària qualitat, amb el que aquesta nova marca, identifica la gastronomia valenciana amb una proposta de valor”, ha sostingut.

“EXPONENT DE DIETA MEDITERRÀNIA”

Així mateix, ha indicat que la gastronomia de la Comunitat “és exponent de la Dieta Mediterrània amb gran varietat de productes i receptes de primera qualitat, associats al seu paisatge i història de mar, horta i muntanyes, tradicions romanes, musulmanes i cristianes que enllacen amb la cuina de hui reconeguda i amb identitat pròpia”.

“Des de 2016 estem apostant per un canvi en l’estratègia del foment gastronòmic, com a oportunitat de desenvolupament territorial i de diferenciació de la marca Comunitat Valenciana” i ha explicat que el turisme gastronòmic “contribueix a la interpretació i preservació del paisatge, amb capacitat per a atraure visitants al llarg de tot l’any, aportar valor afegit a l’experiència turística, vertebrar el territori i motor de riquesa i beneficis intersectorials”.

Colomer també ha anunciat el pla d’acció previst per Turisme per a fomentar el turisme gastronòmic i impulsar la Xarxa GastroTurística CV, en un pla que “preveu per al pròxim exercici 100 actuacions col·laboratives amb més de 60 agents; 600 accions formatives amb 12.000 participants; més de 500 accions sobre el producte i el mercat turístic amb la participació 700 empreses; amb un pressupost estimat de 10 milions d’euros i 8 àmbits d’actuació definits”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 11 =