25n
25N
25N

L'exposició de l'il·lustrador Miguel Calatayud serà itinerant i recorrerà totes les comarques valencianes

L'exposició de l'il·lustrador Miguel Calatayud serà itinerant i recorrerà totes les comarques valencianes
12/09/2016 -

L’exposició ‘Imaginari. El món de Miguel Calatayud’, que actualment es pot contemplar al claustre del monestir de Sant Miquel dels Reis, serà itinerant i recorrerà tots els pobles del territori valencià que ho sol·liciten.

La mostra es compon d’onze panells que representen obres importants en la seua carrera com a il·lustrador, a manera de xicoteta retrospectiva, i sempre relacionats amb el món del llibre i la literatura.

Amb aquesta iniciativa, la Biblioteca Valenciana vol acostar l’obra singular i característiques de l’artista nascut a Aspe als municipis valencians i ampliar el nombre de ciutadans que gaudiran del contingut imaginari i colorit dels panells de Calatayud.

Miguel Calatayud és un il·lustrador que ha realitzat els seus treballs en l’àmbit del còmic i la publicitat, i que és considerat un dels precursors de la generació d’historietes valencians sorgida en els anys huitanta que es va anomenar ‘Nova Escola Valenciana’.

És conegut per les seues historietes de ‘Peter Petrake’, ‘Los 12 trabajos de Hércules’, ‘Cuentos del año 2100’ (premi Lazarillo d’Il·lustració en 1974), ‘Una de indios y otras historias’ de 1989 i ‘Libro de las M’Alicias’ de 1992 (premis del Ministeri de Cultura a les Millors Il·lustracions de Llibres Infantils i Juvenils en 1989 i 1991, respectivament) i ‘El pie frito’ (premi a la Millor Obra del Saló del Còmic de Barcelona en 1998).

Fins al 31 d’octubre, l’exposició que es pot contemplar a la seu de la Biblioteca Valenciana, estarà oberta en horari de dimarts a divendres de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores; i els dissabtes, diumenges i festius d’11.00 a 14.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =