25n
25N
25N

L'execució d'obres i treballs en terreny forestal o en els seus voltants ha de complir el plec general de normes de seguretat

L'execució d'obres i treballs en terreny forestal o en els seus voltants ha de complir el plec general de normes de seguretat
17/08/2016 -

L’execució d’obres i treballs que es realitzen en terreny forestal o en els seus voltants han de complir el plec general de normes de seguretat en prevenció d’incendis, aprovat en el decret 7/2004, de 23 de gener, de la Generalitat Valenciana.

El perill resideix, fonamentalment en la calor produïda per la fricció mecànica de la maquinària empleada, que pot generar purnes que arriben a causar un incendi. A més, cal sumar les possibles distraccions o negligències de les persones que realitzen els treballs, com a cigarrets mal apagats, descuits al deixar la maquinària calenta i recàrrega de combustible sense precaució.

Per això, han de respectar esta normativa les obres o treballs d’enginyeria civil o qualsevol altre tipus que puga implicar risc de produir incendis forestals, que es realitzen en terrenys forestals, en els limítrofs o amb una proximitat menor a 500 metres. Els projectes d’obra o treballs hauran d’arreplegar dins dels seus plecs de condicions tècniques, el plec general de normes de seguretat en prevenció d’incendis forestals a observar en l’execució d’obres i treballs que es realitzen en terreny forestal o en els seus voltants.

Els treballs exempts de complir el plec general de normes de seguretat són els realitzats pels agricultors per a la gestió ordinària dels seus camps de cultiu (treballs, podes, eliminació de restes i qualsevol altre de semblants característiques) , que es regulen en el Reglament de la Llei 3/1993, de 9 de desembre, Forestal de la Comunitat Valenciana (decret 98/1995,de 16 de maig, del Consell de la Generalitat) .

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + dinou =