25n
25N
25N

L'estació del Cabanyal i el Campus dels Tarongers connectats per un nou carril bici

L'estació del Cabanyal i el Campus dels Tarongers connectats per un nou carril bici
05/11/2016 -

Els estudiants i treballadors del campus dels Tarongers que accedisquen a València amb tren a través de l’estació del Cabanyal gaudiran en uns mesos d’un nou carril bici en calçada i segregat del trànsit als carrers de Lluís Peixó i del Marí Blas de Lezo, “millorant substancialment l’accés als complexos universitaris en mitjans de mobilitat sostenible”, ha dit el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

El nou carril, que servirà per a donar continuïtat al carril bici de Blasco Ibáñez cap al nord-est de la ciutat connectant amb el carril existent a Tarongers, baixarà de la vorera (on es va emplaçar el carril existent) per a discórrer per calçada als carrers del Marí Blas de Lezo i de Lluís Peixó, fins a tornar a enllaçar amb el carril preexistent a l’avinguda dels Tarongers.

Este itinerari serà de més de 2,2 metres d’ample i les obres per a executar-lo s’aprofitaran també per a reurbanitzar les voreres de Lluís Peixó i Marí Blas de Lezo al seu pas per Beteró, per mitjà de l’emplaçament de nou arbrat i de la remodelació de les voreres. Este nou carril no suposarà cap canvi a l’aparcament d’automòbils en superfície, que es mantindrà en cordó als carrers esmentats, tot i que a una distància del carril que garantisca l’obertura de portes dels vehicles amb seguretat per als ciclistes.

Les obres del carril començaran la setmana que ve i s’ha previst que finalitzen també abans que concloga 2016. “Que la gent que vol desplaçar-se d’una manera sostenible puga seguir fent-ho una vegada que entra a la nostra ciutat és un objectiu fonamental d’esta regidoria, i per això és tan important que les estacions d’accés per tren o autobús estiguen ben integrades a la xarxa de carril bici”, ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Este carril, que connecta l’estació del Cabanyal amb les universitats, “funciona en este sentit, com també ho farà el que es dirigirà des de l’estació cap al centre a través de Serradora, on ja fa mesos que també treballem”. Este “es projectarà en un futur molt pròxim” i servirà, com ha conclòs el regidor, “per a acabar d’instaurar la vertadera xarxa de carrils bici segregats perquè qualsevol persona puga desplaçar-se d’un punt a un altre de la ciutat d’una manera còmoda i segura, i reduir al mateix temps la contaminació ambiental, sonora i espacial a la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 3 =