caixa popular

L'espera quirúrgica se situa en 107 dies de mitjana a la Comunitat Valenciana

L'espera quirúrgica se situa en 107 dies de mitjana a la Comunitat Valenciana
31/07/2017 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat l’últim tall de demora mitjana quirúrgica a la Comunitat Valenciana, que pot ser consultat en la web de la conselleria, en l’adreça consultar ací.

Les dades són els corresponents al mes de juny i reflecteixen que el temps mitjà d’espera dels pacients (demora) és de 107 dies.

El sistema sanitari públic valencià facilita des de 2016 les dades de l’evolució de la llista d’espera quirúrgica de forma trimestral.

Per patologies, l’espera és de 84 dies per a cataractes, 74 per a hèrnies inguinals, 120 per a pròtesis de maluc, 137 per a pròtesi de genoll, 136 per a artroscòpies, 194 per a varices, 78 per a colecistectomia, 126 per a hallux valgus, 94 per a adenoamigdalectomia, 83 per a hipertròfies benignes de pròstata, 75 el quist pilonidal, 117 en el cas de la fimosi i 76 per al túnel carpià.

Per especialitats, l’espera és de 95 dies per a cirurgia general, 57 per a ginecologia, 83 per a oftalmologia, 78 per a otorinolaringologia, 130 per a traumatologia, 84 per a urologia, 52 per a cirurgia cardíaca, 192 per a cirurgia vascular, 120 per a cirurgia maxil·lofacial, 131 per a cirurgia pediàtrica, 121 per a cirurgia plàstica, 63 per a cirurgia toràcica, 160 per a neurocirurgia i 38 per a dermatologia.

Així mateix, cal recordar que es consideren en llista d’espera quirúrgica (LEQ) a tots els pacients d’un procediment quirúrgic diagnòstic o terapèutic no urgent acceptat pel pacient i para la realització del qual es té prevista la utilització de quiròfan en algun dels hospitals de referència i d’àrea públics de la Comunitat Valenciana.

La demora és el temps mitjà, expressat en dies, que porten esperant els pacients pendents d’intervenció, des de la data d’entrada en el registre fins avui final del període d’estudi.

Registre Individualitzat: 245 consultes diàries

Des de gener d’aquest mateix any, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat a la disposició dels ciutadans en la seua pàgina web ( consultar ací ) el Registre Individualitzat de la Llista d’Espera Quirúrgica. Fins avui, 43.907 persones han accedit a aquest servei, la qual cosa representa una mitjana de 245 consultes diàries.

Es tracta d’una aplicació que ofereix informació sobre els temps d’espera per a una intervenció quirúrgica, emmarcant-se dins de les iniciatives de transparència dutes a terme per la conselleria i que facilita el dret dels ciutadans a l’accés a la informació pública.

D’aquesta manera, els pacients pendents d’una intervenció quirúrgica poden accedir a través d’Internet a les dades de la seua llista d’espera quirúrgica registrats en els sistemes d’informació dels hospitals de la xarxa pública. El Registre Individualitzat de Llista d’Espera Quirúrgica permet consultar la situació personal del pacient en la llista d’espera quirúrgica, així com una estimació aproximada dels dies d’espera fins a la seua intervenció.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − huit =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris