25n
25N
25N

L'espectacle poètic musical Homer: L'Odissea arriba al Palau de la Música

L'espectacle poètic musical Homer: L'Odissea arriba al Palau de la Música
20/10/2016 -

El Palau de la Música de València acollirà per primera vegada Homer: L’Odissea, espectacle poètic musical que recrea el text clàssic a través de diferents disciplines artístiques que es conjuguen per a donar forma al famós viatge d’Ulisses i la seua tornada a casa, Ítaca, metàfora universal i polivalent del viatge intern, vital i personal de cadascun.

L’espectacle, que presenta la companyia Melodemodomies, part de la traducció que Joan Francesc Mira, Premi 9 d’Octubre 2016 de les Lletres Valencianes, va fer de l’Odissea d’Homer. Per la seua banda, Tomàs Llopis, va ser qui va triar els textos que ell mateix recita com a rapsode de l’espectacle.

A partir d’ells, Miquel Pérez Perelló va compondre la música per a guitarra, piano, violí, clarinet, ocen drum i veus, creant uns temes caracteritzats pel seu caràcter mediterrani, amb un regust marítim i mitològic.

Finalment, sobre aquesta base de música i text, el pintor il·licità Joan Castejón és l’autor de prop de 50 il·lustracions a través de les quals interpreta de manera realista els personatges i els escenaris de l’Odissea. Ulisses, Penélope, Telémaco… són retratats per l’artista amb rigor antropomòrfic, fins i tot els éssers imaginaris com els Ciclops i les Sirenes prenen la mateixa força realista amb les seues formes humanitzades.

Unes imatges que van projectant-se sobre l’escenari aconseguint, d’una banda, que els dibuixos estiguen al servei dels versos musicats i, per una altra, que tinguen una poètica visual pròpia que atrapa a l’espectador.

Amb tots aquests ingredients, Homer:L’Odissea, es converteix en un treball artístic fluid, d’estètica elegant i subtil, un plaer per als sentits que aconsegueix rescatar un clàssic universal i posar-ho a l’abast del públic actual.

L’espectacle, que ja ha sigut representat en l’Auditori de Torrent, Benifaió, Benimodo, Dénia, Rafelbunyol i Xàbia, entre altres localitats, es podrà veure en el Palau de la Música de València per primera vegada el pròxim 10 de novembre a les 20 hores, sent aquesta la vintena actuació.

Per a Miquel Pérez Perelló, l’actuació en el Palau significa “el reconeixement a una trajectòria que va començar amb el treball que la companyia Melodemodomies va fer sobre Vicent Andrés Estellés en 2009 i que ha continuat amb diversos projectes que posen de manifest el valor de la cultura, dels músics, poetes, intel·lectuals i artistes valencians”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =