25n
25N
25N

L’escola d’estiu municipal de Xàtiva presenta una ocupació d’entre el 60 % i el 85%

L’escola d’estiu municipal de Xàtiva presenta una ocupació d’entre el 60 % i el 85%
10/07/2020 -

Aquest matí, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha visitat les instal·lacions on es desenvolupa l’edició 2020 de l’escola d’estiu municipal, que enguany se celebra de manera unificada a conseqüència de la situació generada per la pandèmia. Recordem que les activitats de l’escola d’estiu estan duent-se a terme als col·legis públics Gozalbes Vera i Martínez Bellver i al poliesportiu municipal Les Pereres.

L’alcalde ha apel·lat a la responsabilitat de pares, mares i monitors a l’hora d’aplicar les mesures de seguretat sanitària. Cerdà ha manifestat que «cal extremar les precaucions. Estem veient com alguns rebrots estan produint-se a conseqüència de reunions familiars, per la qual cosa hem de ser molt responsables amb el nostre comportament». L’alcalde, en declaracions a Xtradio, s’ha mostrat satisfet amb el grau de compliment de les mesures de prevenció a l’escola d’estiu. Segons Cerdà, «podem estar tranquils, ja que els nostres xiquets i xiquetes estan en bones mans».

L’oferta de places en l’escola d’estiu ve condicionada per la disminució de la ràtio d’alumnes per monitor marcada per la Generalitat, que ha passat a ser la meitat respecte a l’any anterior. Així, si la ràtio de 2019 era d’un monitor cada 20 alumnes, enguany la ràtio passa a ser d’un monitor cada 10 alumnes. Al remat, s’han oferit un total de 220 places, repartides entre les tres instal·lacions.

L’índex d’ocupació de l’escola d’estiu oscil·la entre el 85% aproximadament que registren els col·legis públics i el 60% d’ocupació que presenta el poliesportiu Les Pereres. El col·legi Gozalbes Vera acull als alumnes de 3 a 5 anys, mentre que les xiquetes i els xiquets de 6 a 8 anys acudeixen al col·legi Martínez Bellver. A les Pereres, en canvi, assisteixen alumnes d’entre 9 i 14 anys.

El seguiment d’un estricte control de mesures de seguretat i prevenció caracteritza el dia a dia a l’escola d’estiu de Xàtiva. Per exemple, en el cas dels centres escolars, els alumnes fan una entrada i eixida escalonada per grups d’edat, amb una freqüència de 10 minuts entre grups. A l’arribada al centre, hi ha una presa de temperatura a cada participant, de manera que si un xiquet o xiqueta presenta símptomes de febra, no pot accedir a l’escola d’estiu. Els pares i mares no poden accedir a l’interior dels centres per acompanyar els seus fills. És obligatori acudir al centre amb mascareta (l’Ajuntament n’ha facilitat als participants), hi ha gel desinfectant arreu de les instal·lacions i les tasques de neteja i desinfecció són contínues.

Per tal d’evitar aglomeracions, els alumnes es distribueixen en grups de 10 en cadascuna de les aules habilitades i cada grup té un horari distint per accedir al pati. Tot el recinte està senyalitzat, amb les degudes distàncies de seguretat i recorreguts de circulació per les instal·lacions. Els pares i mares reberen informació de seguretat en el moment de la inscripció dels menors i, posteriorment, els monitors els informaren telefònicament de les mesures de seguretat a seguir durant el transcurs de les activitats.

L’escola d’estiu ha mantingut el seu preu d’inscripció respecte a l’any passat, havent-se establit unes ajudes socials per a facilitar l’accés a famílies amb pocs recursos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 8 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa