L'Escola de Capatassos de la Diputació acosta als seus alumnes al mercat laboral amb la I Fira Agrícola

La diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, ha destacat en la inauguració “la importància de que els alumnes s'acosten al món laboral al que es van a enfrontar”

Guardar

capataces_escuela
capataces_escuela

La Diputació de València ha inaugurat la I Fira Professional Agrícola i de Jardineria que organitza l'Escola de Capatassos de Catarroja, centre que depèn de la corporació provincial i en la qual participen fins a 43 expositors d'associacions i empreses referents en el sector.

La diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, ha inaugurat la fira acompanyada pels diputats Pablo Seguí i Voro Femenía. Entre visita i visita als estands, Berenguer ha volgut destacar la importància de l'esdeveniment, sobretot, per als alumnes. “És important que els ensenyen coneixements teòrics i pràctics, però també com moure's en el món laboral que els espera quan acaben la seua formació”.

És aquest precisament l'objectiu de la iniciativa, segons el director de l'Escola de Capatassos, Vital García-Espanya: “Volem que alumnes i empreses es donen la mà perquè els primers coneguen les oportunitats professionals que els ofereix el sector i els segons tinguen referències de la formació que els estem donant en l'escola”.

Eva Sanz, alumna del Cicle Superior de Paisatgisme i Mitjà Rural, ha assistit a la fira perquè “és un bon aparador” per a tenir contacte amb la la Jardineria, especialitat en la qual vol enfocar la seua carrera professional. “En poques setmanes hauré acabat el projecte final i hauré de cercar treball. La fira em sembla una bona oportunitat per a tenir referències de les empreses a les quals puc dirigir-me”, comenta.

En la inauguració ha estat present també Pablo Seguí, diputat i ex alumne de la ECA, qui ha subratllat el gran nombre de participants. “És un èxit perquè es pot veure a tot el sector representat. Cal comunicar el coneixement i exposar totes les possibilitats que ofereix el sector agrícola”, ha assegurat Seguí.

Ampli programa d'activitats

L'oferta de la fira, que està oberta entre hui i demà dijous 17 de maig inclou, a més dels expositors, xarrades-col·loquis a càrrec d'experts relacionats amb el sector agrícola i mediambiental, en les que es van a tractar temes que van des de les llavors i l'agricultura ecològica, o cultius emergents a la Comunitat Valenciana, fins al canvi climàtic i el control biològic de les plantacions.

“El món de l'agricultura ha estat menyspreat molts anys i eixa passió pel paisatge, per la cura del medi ambient i la recerca han de tenir visibilitat”, ha assegurat la diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer.

Segons el director de l'Escola de Capatassos, la intenció és potenciar les opcions formatives que ofereix el centre. “Tenim projecció de futur i moltes inquietuds. Volem que tinga una continuïtat en el temps i celebrar-la cada dos anys”, ha comentat Vital García-Espanya, qui ha volgut agrair la presència també d'alcaldes i alcaldesses de municipis com Catarroja, Massanassa, Torrent o La Pobla de Farnals, que han col·laborat en la part logística de l'organització de l'esdeveniment.

Entre els 43 expositors està el de Divalterra, l'empresa pública de la Diputació de València, que mostra el treball de les brigades forestals de la corporació provincial. En concret, la brigada de València III mostra la maquinària manual i de barrancs, a més del vestuari i complements de seguretat que utilitzen els brigadistes en el seu treball diari.

També col·labora en la fira professional de l’ECA amb un estand la Conselleria d‘Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual cosa en la inauguració també ha estat present María Teresa Chafer, directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna de la Generalitat Valenciana.

Destacats