25n
25N
25N

Les xiquetes i xiquets prenen els carrers de Paiporta en les Festes Populars 2016

Les xiquetes i xiquets prenen els carrers de Paiporta en les Festes Populars 2016
14/08/2016 -

Els xiquets i xiquetes paiportines foren protagonistes en la tercera jornada de les Festes Populars 2016 de Paiporta. Amb la celebració de la Festa del Melonet i la XVIII Volta a Peu Infantil, els i les més joves de la localitat van prendre els carrers i feren la festa seua. Centenars d’infants paiportins van participar en les activitats, portades a terme aquest divendres.

La Festa del Melonet, una de les que se celebra gràcies a la participació altruista del veïnat, es remunta als temps de quan existia la figura del sereno. Les xiquetes i xiquets confeccionaven fanalets buidant els melons d’Alger sobrants de la collita, i passejaven pels carrers cantant una cançó tradicional. D’aquesta manera, s’esperava que perderen la por a la figura del sereno amb una activitat lúdica, i se li treia profit a un producte que no tenia mercat: els melons de calibre baix.

Al matí de divendres, es va portar a terme la confecció dels fanalets, mentre que a boqueta nit tenia lloc la cercavila en què mares i pares, tabaleters i dolçainers i un gegant acompanyaven als xiquets i xiquetes mentre cantaven. Abans, a mitjan vesprada, es va disputar la Volta a Peu Infantil, que va comptar amb la participació de centenars de xiquets. La prova va estar organitzada pel Club d’Atletisme Von Hippel-Lindau i el Club Atletisme Paiporta. Els i les participants es dividiren en categories en funció de l’edat. Els carrers per on passava la prova s’ompliren per a animar als més menuts.

Ja pràcticament de matinada, en altre punt de Paiporta, se celebrava el JoveRock’16, concert en què s’ofereix espai a bandes de rock valencianes per a que es donen a conèixer al públic. Enguany actuaren Indefinits, Nuclear Winter i Banda Fidelidad. També de nit, a una placeta del Bollo plena de gom a gom, es va organitzar el ‘bureo’ de folklore valencià, on músics i balladors i balladores improvisaren dansaes i cançons.

La final del torneig de frontennis i la retreta de Moros i Cristians completaren un dia que posa a Paiporta en plenes Festes Populars. L’activitat continua aquest dissabte, amb teatre al carrer, petanca, billar, desfilada i ambaixada de Moros i Cristians, correfocs, i la projecció de la pel•lícula ‘Sufragistas’, al Centre Social Autogestionat ‘Al Vent’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 3 =