caixa popular

Les promeses incomplides de Rajoy als valencians

La setmana passada acabem amb una trista notícia. Malgrat l’èxit indiscutible de tota la societat valenciana en la manifestació del 25N, el President Rajoy no posarà fi al problema de finançament de la Comunitat Valenciana. Açò sí, ens ajuda a “endeutar-nos més” amb un nou FLA extraordinari. La causa torna a centrar-se a Catalunya i les seues imminents eleccions autonòmiques. No obstant això, la reforma del finançament autonòmic porta un retard de més de 3 anys que ha deixat greus seqüeles a la Comunitat Valenciana, una situació d’endeutament insostenible.

A aquest anunci de retard de Rajoy, el síndic portaveu del PSPV-PSOE, Manuel Mata va ser contundent. “És el major colp a l’autonomia valenciana” va comentar Mata i no li falta raó. Després del 25N, la societat valenciana ha dit alt i clar: Ja n’hi ha prou. Estem cansats de ser ciutadans de segona i no volem ni més ni menys però tampoc podem seguir en aquesta situació d’inferioritat pel que fa a altres autonomies d’Espanya.

El cupo basc o les reivindicacions sobiranistes catalanes ocupen sempre les portades nacionals per damunt del problema valencià. Experts de tota Espanya, agents econòmics i fins a fins i tot tots els partits polítics reconeixen no obstant això el problema de finançament de la Comunitat Valenciana. Però reconéixer el problema no és la solució. Realment és frustrant reconéixer que 2017 tornarà a acabar sense solucionar el principal problema dels valencians.

El 25N va ser un exemple d’una manifestació unitària de tota la societat valenciana i no obstant això no va tenir la suficient “rellevància” per a ocupar uns minuts en els informatius de TVE, la televisió pública de tots i totes. Una vegada més, no mereixem ni un sol minut per una reivindicació justa, massiva i necessària per als valencians i les valencianes. Lamentablement el Govern de Rajoy ha tornat a incomplir les seues promeses i els valencians haurem d’esperar a un 2018 per a conéixer com se soluciona el problema del finançament.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + deu =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018