25n
25N
25N

Les obres de l’estació de Renfe posen fi a una reivindicació històrica

Les obres de l’estació de Renfe posen fi a una reivindicació històrica
12/03/2018 -

Este matí el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, i l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, han visitat la finalització de les obres de millora en l’estació de Carcaixent. El cap d’obra i responsables de Renfe han explicat les diverses actuacions que s’hi han realitzat, entre les quals destaca la instal·lació de dos ascensors amb connexió als passos inferiors que donen solució, així, al greu problema d’accessibilitat que presentava. En total, s’han destinat 784.000€ a una sèrie d’intervencions orientades a millorar la seguretat i l’accessibilitat, com ara la restauració de les marquesines, el recreixement de les andanes o la instal·lació de lluminària LED.

Per a Paco Salom, amb estes obres s’ha posat fi a una reivindicació històrica per part del consistori, ja que la de Carcaixent era l’única estació de la línia C2 que no disposava d’ascensors. Per a l’alcalde de Carcaixent, la materialització d’esta demanda «és una molt bona notícia per a la localitat, en especial per a aquelles persones que presenten problemes de mobilitat i per a les quals era pràcticament impossible viatjar soles». A més, també ha posat en relleu la millora generalitzada de la seguretat, “les condicions de l’estació de Carcaixent eren pròpies del segle passat, ja que s’havien de creuar les vies per l’únic pas habilitat que, per a major problema, està molt allunyat de l’estació i no disposa de personal auxiliar que revise el pas del tren”.

Al llarg de la visita, el delegat del Govern ha destacat que la inversió realitzada suposarà un salt qualitatiu per als 1.800 passatgers que la utilitzen diàriament, “les obres permetran una major fiabilitat i una millora de la seguretat i de la qualitat del servei per als usuaris de la línia”. Juan Carlos Moragues també ha volgut posar en relleu el valor patrimonial de l’edifici en afirmar que “el Govern ha volgut, a través de Renfe, fer obres de millora en este edifici tan singular i emblemàtic, datat de 1853 i que té un gran valor arquitectònic”.

Les actuacions realitzades han sigut les següents:

  • Edifici de viatgers: col·locació d’encaminament des de l’accés de l’edifici pel carrer Joanot Martorell fins a l’eixida a l’andana de la via 2 i per l’andana fins a les escales i ascensors del pas inferior. Es col·loquen encaminaments fins als torns, taquilla i màquina d’autovenda.
  • Andanes: recreixement de l’últim tram de l’andana de la via 1 i 2 i instal·lació d’elements de senyalització i seguretat.
  • Nova il·luminació en les andanes.
  • Ampliació de la pantalla de separació amb les vies de l’AVE.
  • Restauració de les marquesines ondulades.
  • Renovació de tota la il·luminació.
  • Instal·lació d’ascensors panoràmics i adequació de les escales del pas suberrani.
  • Renovació total dels acabaments adaptant-los a la normativa d’accessibilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =