25n
25N
25N

‘Les mamàs belgues’ participen en el festival de cinema sobre el paper de la dona d'Armènia

‘Les mamàs belgues’ participen en el festival de cinema sobre el paper de la dona d'Armènia
28/08/2016 -

El documental ‘Les mamàs belgues’, del realitzador belga Sven Tuytens i que ha comptat amb la col·laboració de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de València, ha sigut seleccionat de nou per a participar en un altre festival internacional. En aquest cas, el Sose International Film Festival d’Armènia, que celebra la seua 3ª edició del 23 al 30 de setembre i se centra en el paper de les dones en la família i la societat.

El festival de cinema armeni reunirà les produccions més assolides que tracten les virtuts, els drets, els assoliments i les capacitats de les dones a través de l’art. En aquesta mateixa línia, el documental ‘Les mamàs belgues’ arreplega la història d’un grup de dones jueves, arribades a Barcelona des de Bèlgica gràcies a la mediació del moviment sindical belga en 1937, per a treballar com a infermeres en l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent durant els anys de la Guerra civil.

La diputada d’Igualtat i responsable de l’Àrea que ha contribuït al finançament i la promoció d’aquest projecte, Isabel García, ha defensat que la seua història és “la història de centenars de dones d’aquest món, dones invisibles que no obstant açò han obert el camí o han destacat en facetes de la vida que han servit en benefici de la societat”.

En aquest sentit, García ha assegurat que la participació de ‘Les mamàs belgues’ a Armènia “ens portarà segur una altra bona notícia perquè són un exemple de lluita, valor i lliurament als altres per part d’un grup de dones valentes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − deu =