25n
25N
25N

‘Les mamàs belgues’ es presenta en la London School of Economics de la mà de l’hispanista Paul Preston

La cinta del realitzador belga Sven Tuytens, en la qual ha col·laborat l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de València, explica la història d’un grup de dones jueves que arriben com a infermeres per a treballar en l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent durant la Guerra Civil

‘Les mamàs belgues’ es presenta en la London School of Economics de la mà de l’hispanista Paul Preston
05/12/2016 -

El documental ‘Les mamàs belgues’, del realitzador belga Sven Tuytens, s’ha presentat en la London School of Economics de la mà de l’hispanista Paul Preston, qui ha lloat el treball de recerca, la professionalitat i la força narrativa de la cinta. Precisament el film ha sigut triat recentment com a Millor Documental Curt de la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner, MON·DOC.

El documental, que ha comptat amb la col·laboració de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de València, explica la història d’un grup de dones jueves que van arribar a Barcelona des de Bèlgica gràcies a la mediació del moviment sindical belga en 1937. Van arribar a Espanya per a treballar com a infermeres en l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent durant els anys de la Guerra Civil.

La història la va conéixer el periodista Sven Tuytens en trobar-se una fotografia en una caixa de sabates. Tant va cridar la instantània la seua curiositat que es va posar a investigar la història que hi havia darrere de la imatge. D’aquesta manera, el realitzador belga ha recuperat la memòria d’aquestes 21 dones, per a Tuytens heroïnes desconegudes: “Quan es parla de les Brigades Internacionals sol parlar-se de la guerra i de la mort dels homes, però no de les dones”, va explicar el periodista el dia de l’estrena del documental.

Després de dos anys de recerques dirigides pel professor d’Ontinyent Joan Torró i el belga Sven Tuytens, el documental històric ja ha participat en el Szczecin European Film Festival (SEFF) de Polònia, el Human District Festival de Belgrad, el Ekurhuleni International Film Festival de Sud-àfrica, el XXVIII Certamen Nacional de Curtmetratges d’Alfàs del Pi i el Sose International Film Festival d’Armènia. A més, ha sigut escollit com a Millor Documental Curt de la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 17 =