caixa popular

Les festivitats torrentines centralitzen les activitats d'aquest cap de setmana

La “Passejada del Guió” anuncia el diumenge l’arribada de la celebracions en honor a Sant Blai

Les festivitats torrentines centralitzen les activitats d'aquest cap de setmana
25/01/2018 -

Les activitats d’aquest cap de setmana estan marcades per dues grans festivitats i tradicions de la ciutat. El dissabte al matí els festers celebren el Mig Any, acte que marca l’equador i el compte arrere de les festes que se celebren en el mes de juliol. La jornada festiva començarà a les 12h amb la tradicional “Entradeta” des de Monte-Sión fins a la Torre, en la qual participaren els festers de les filaes i comparses de la ciutat. Com a novetat, enguany se celebrarà el nomenament de nous càrrecs i el comiat de Vicent Burguera, Vicent Simó, Concha Gallardo i Patricia López com a màxims representants, en finalitzar la desfilada en el peu de la Torre.

Amb els nous representants nomenats públicament, els festers i festeres celebraren un menjar en l’Àgora de Parc Central.

La representació fallera del cap de setmana ve de la mà de la falla ADISTO. L’associació celebra en el Conservatori Professional de Música de Torrent, la presentació de la seua fallera major, Marina Sánchez García i el president, Sergio Mora Fenoll. En l’esdeveniment estaran presents els representants de les comissions falleres, així com del teixit festiu i associatiu de la ciutat. L’acte acomiadarà també a Paula Cubells Cañabate i Francisco Cubells Cañabate, els qui han ostentat aquests càrrecs el passat exercici.

La festivitat de Sant Blai serà la protagonista el diumenge amb la celebració de la tradicional “Passejada del Guió”. En aquest acte s’anuncia l’arribada de la festa en honor al sant amb la imposició de les medalles als clavaris en la parròquia Sant Luís Bertrán i, posteriorment, els xicotets desfilaran pels carrers de la ciutat llançant caramels als presents.

Activitats infantils i en família

Per als amants de la naturalesa, el Centre Ambiental de Torrent acull una sèrie d’activitats per a aquest cap de setmana. El dissabte se celebra la jornada de portes obertes amb motiu de la celebració del dia de l’arbre, organitzat des de l’Ajuntament de Torrent. La programació d’aquesta jornada inclou conta-contes, música en directe, tallers i una ruta familiar. La ruta pel Vedat començarà a les 10h del matí i posteriorment se celebraren les activitats i tallers en les instal·lacions del centre.

El diumenge, els xicotets de la casa poden descobrir les matèries primeres que s’extrauen de la naturalesa i els usos que se li poden donar en el taller “Pintem la natura”. El taller està dirigit a xiquets/as entre 3 a 10 anys i se celebrarà en les instal·lacions del Centre Ambiental de Torrent.

El diumenge al matí, en l’Hort de Trénor, la delegació de Medi ambient ha organitzat un taller infantil anomenat “Nengo Dangos”, on els xicotets realitzaran boles d’argila farcides de llavors, que donaran vida a nous arbres.

Teatre en l’Auditori de Torrent

L’Auditori de Torrent acull aquest cap de setmana dues propostes teatrals amb intèrprets de primer nivell. La primera obra titulada “Després de l’assaig” d’Ingmar Bergman, està protagonitzada per Emilio Gutiérrez Caba. Aquesta obra és una reflexió sobre la vida que no es vol o no es pot viure. Al costat d’Emilio Gutiérrez, completen l’elenc Chusa Barber i Rocío Peláez, dirigits tots ells per Juan José Afonso. La funció serà el dissabte a les 20 h.

“Senar solum”, és la segona obra que pujarà a escena aquest cap de setmana. La representació, de caràcter humorística, serà representada per Sergi López i Jorge Picó el diumenge 28 a les 19h.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris