25n
Orgull
Orgull

Les Festes en honor a Sant Roc arranquen a Burjassot amb el pregó de hui

Les Festes en honor a Sant Roc arranquen a Burjassot amb el pregó de hui
31/07/2016 -

La Clavaria de Sant Roc 2016, encapçalada pel Clavari Major Miguel Gómez, junt amb la Regidoria de Festes, dirigida per Manuel Pérez Menero, ja ho té tot preparat perquè hui arranquen les festes en honor al patró de Burjassot, Sant Roc, amb el pregó de festes.

La nit serà molt especial i començarà a les 23 hores, amb l’esmentat pregó que estarà a càrrec de María González Martínez, component de La Cort d’Honor de la Fallera Major de València 2015. Posteriorment es donarà pas a la festa de disfresses, tot en la Plaça de l’Ajuntament que, al llarg de cada dia de festes, seran el punt de trobada de les activitats programades.Eixe mateix dia, al matí, a partir de les 10 hores, hi haurà un parc aquàtic per als més xicotets en l’esmentat punt.

Els dies 1, 2 i 3 d’agost el protagonisme serà per a la música i per als més menuts de la Casa. Els tres dies, a partir de les 18 hores, la Clavaria ha preparat pinta cares i jocs infantils, el dia 1, una gimcana infantil, el dia 2, i una peque disc, el dia 3, pensant en els més menuts de la casa. Ja en horari de nit, arribarà el Concurs de Karaoke, el dilluns 1 d’agost sota el nom Em sona la teua cara i el dia 2, amb el nom Canta tu. La final d’ambdós concursos serà el dia 3 d’agost. Els tres dies l’activitat serà a partir de les 23 hores en la Plaça de l’Ajuntament.

El dijous 4 d’agost començaran els trasllats del sant pels barris de Burjassot; trasllats que, gràcies a la col·laboració de l’Agrupació de Falles, visitaran les 13 comissions falleres del municipi. Els trasllats començaran a les 20 hores i s’estendran fins al 10 d’agost visitant també les diferents parròquies de Burjassot i entitats culturals i festives. Una vegada finalitzat el trasllat, tindrà lloc en cada barri una discomòbil que tancarà la jornada.

El dissabte 6 d’agost, després de la missa en honor al Sant a les 19 hores en la parròquia de la Nativitat es realitzarà el trasllat del patró i la Plaça de l’Ajuntament acollirà els musicals Arrels i El llibre màgic, espectacles patrocinats per la Clavaria i la Regidoria de Festes.

Amb les festes en el seu equador, el dijous 11 d’agost a les 23:30 hores l’humor i les rialles estan assegurades en la Plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc la nit de monòlegs per a donar pas, un dia després, el divendres 12 d’agost, a una jornada que començarà a les 18 hores amb el repartiment d’orxata i fartones, patrocinat per la Clavaria i per la Regidoria de Festes, una rica berenar que donarà peu a la degustació d’embotit, a les 20:30 hores i patrocinada per la Regidoria i per la Clavaria. La nit de rock, que també serà este dia a partir de les 23:30 hores i patrocinat per la Regidoria, comptarà amb l’actuació de Contraband, La Caravana i Funkiwis, tot en la Plaça de l’Ajuntament.

El dissabte 13 d’agost començarà a les 10 hores amb un divertit parc aquàtic per a donar pas, a les 20 hores, al Dia de la Tapa en la Plaça de l’Ajuntament on s’oferiran les tapes saboroses, acompanyades de beguda a preus populars. A les 23:30 hores, i amb el patrocini de la Regidoria de Festes, tindrà lloc el musical Clàssics de Hollywood. Serà en la Plaça de l’Ajuntament.

L’activitat del diumenge 14 d’agost començarà a la vesprada, a partir de les 20 hores, amb la benedicció de les canyes en l’Ermita de Sant Roc, acte que donarà per començada la baixada infantil en què les i els xicotets de Burjassot rendeixen també homenatge al seu patró. Pel recorregut habitual, la baixada arribarà a la Plaça de l’Ajuntament on es realitzarà la rodà del sant per a, una vegada finalitzada, dirigir-se a l’Església de Sant Miquel. Este dia serà també el Concurs de Mascletàs nocturnes que, patrocinat per la Regidoria de Festes, començarà a la mitjana nit amb el tir de Global Foc, en el camp del Díaz Pintat i, després del mateix, de Pirotècnia Turís, en l’aparcament de Les Palmeres. Una vegada acabat el concurs, sobre les 01:30h, la Penya El Coet celebrarà el seu tradicional Coetà en el recinte habilitat per a tal fi pròxim al camp de futbol del Burjassot CF.

La Mare de Déu de l’Asunción, el 15 d’agost, se celebrarà a Burjassot amb la missa major a les 12 hores en l’Església de Sant Miquel i, ja a la vesprada, sobre les 20 hores i eixint de l’esmentada parròquia, tindrà lloc la processó pels carrers del municipi. A eixa mateixa hora serà el volteig general de campanes i el tir de les 21 salves en honor a Sant Roc. La jornada es tancarà en la Plaça de l’Ajuntament, a las23:30 hores amb el concert Dels Supersingles, Brau per la música, una actuació patrocinada també per la Regidoria.

El dia gran de les Festes Patronals de Burjassot, el 16 d’agost, començarà a les 9 del matí amb la missa que els Amics de Sant Roc ofereixen al sant en l’Ermita que li dóna nom. Després de la missa, tindrà lloc un repartiment d’orxata i fartones per a tots els presents. A les 11:30 hores la Clavaria 2016 es reunirà en la Plaça de l’Ajuntament per a dirigir-se a l’Església de Sant Miquel a la missa major que tindrà lloc a les 12 hores. Una vegada finalitzada la missa, sobre les 13:30 hores, tindrà lloc la visita a la Llar Sequera. A les 14 hores, com prèvia a la mascletà disparada per Pirotècnia Mediterrani en la Plaça de l’Ajuntament i patrocinada per la Regidoria, tindrà lloc l’entrega dels premis del Concurs de Mascletàs.

Ja a la vesprada, a les 20 hores, serà la concentració dels Clavaris, novament en la Plaça de l’Ajuntament per a dirigir-se a l’Església de Sant Miquel des d’on eixirà la processó en honor al patró sobre les 20:30 hores. Per a finalitzar estos dies de festes, i també des de l’esmentada parròquia, a les 23:30 hores començarà la pujà i la rodà de Sant Roc, declarada festa d’interés turístic local. Una vegada finalitzada, es continuarà el trajecte del patró fins a arribar a l’Ermita on descansarà fins al mes de setembre.

Cal destacar que la Pirotècnia Mediterrani dispararà un castell de focs artificials que, patrocinat per la Regidoria, tindrà lloc sobre la 01:00 hores en l’aparcament de Les Palmeres. Després del mateix, la Plaça de l’Ajuntament acollirà una cordà tradicional, tancant així les festes patronals en honor a Sant Roc 2016

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 20 =