25n
25N
25N

Les Falles de València declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Aquesta vesprada, a les 19.00 hores, la Junta Central Fallera ha convocat la plantà d’una falla en les Torres de Serrano

Les Falles de València declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat
30/11/2016 -

Per fi, després de molt treball i esforç, ja podem dir que, oficialment, les Falles de València han sigut declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Aquest matí, el Comité Intergovernamental de la Unesco es reunia a Addis Abeba (Etiòpia) per a aprovar l’entrada de les nostres festes en la Llista Representativa de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, ja que segons anunciaven, les Falles salvaguarden les arts i oficis tradicionals, però també són una expressió de creativitat que propicien el diàleg entre els ciutadans.

Que les Falles entren a formar part d’aquesta llista suposa un gran impuls tant per a les nostres festes, com para València, ja que no solament les Falles podran optar a més subvencions, sinó que se’ls atorgarà una major notorietat.

I per a celebrar aquesta declaració, la Junta Central Fallera ha convocat aquesta vesprada, a les 19.00 hores, a tot el col·lectiu faller per a plantar una falla enfront de les Torres de Serrano. Per aquest motiu, també han demanat a tots els fallers, que vulguen participar en aquest acte, que porten posat les famoses bruses.

Aquest monument, realitzat per Juanjo García, romandrà en les Torres de Serrano fins a aquest pròxim diumenge. Dia en el qual tindrà lloc una gran festa per a celebrar l’entrada de les Falles en el Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

En aquesta celebració, que ha rebut el nom de ‘Crida a la Humanitat’, hi haurà música, audiovisuals i pirotècnia. Per a finalitzar, es cremarà la falla davant la mirada de les Falleres Majors de València de totes les èpoques, però també de tots els valencians que vulguen formar part d’aquesta gran notícia. I és que, sens dubte, València està de celebració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + onze =