25n
25N
25N

Les Falles de Burjassot se sumen a la campanya de reciclatge “Vidre a Banda” d’Ecovidrio

Les Falles de Burjassot se sumen a la campanya de reciclatge “Vidre a Banda” d’Ecovidrio
13/03/2017 -

Les tretze comissions falleres de Burjassot van a participar, durant la setmana gran de les Falles, en una cridanera campanya de reciclatge llançada per Ecovidrio, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València, els Ajuntaments de Burjassot i Mislata i la Junta Central Fallera. Així, Ecovidrio ha llançat “Vidre a Banda”, una campanya amb la qual repta a 300 comissions falleres a reciclar més de 120 tones de vidre durant la Setmana de Falles, demostrant així el compromís del món faller amb el Medi Ambient.

A més de la pràctica totalitat de les comissions de la capital i onze falles de Mislata, en aquesta ocasió les tretze comissions de Burjassot s’han sumat a aquesta campanya, amb el suport de la regidoria de Falles dirigida per Estefanía Ballesteros i de l’Agrupació de Falles del municipi.

El llançament de la campanya “Vidre a Banda”, celebrada divendres passat, va comptar amb la presència de la Fallera Major de València, Raquel Alario Bernabé, que ha lliurat els palets de recollida d’envasos de vidre als representants de les comissions falleres.

Així, el repte que tenen les Falles per a aquesta edició és superar la quantitat de vidre reciclat en les Falles de 2016, és a dir, més de 120 tones de vidre. Per a omplir els seus contenidors verds de vidre, cada demarcació comptarà amb la col·laboració de locals d’hostaleria, veïns i per descomptat de tots els ciutadans que vulguen reciclar a títol personal. Cada comissió fallera de Burjassot, com passarà en la resta de barris de València i Mislata, té assignat un contenidor identificat amb el seu nom i un carret personalitzat per a facilitar la recollida i dipòsit en l’iglú corresponent.

A més, una vegada finalitzada la Setmana de Falles, es realitzarà un primer pesat dels contenidors associats a les comissiones participants. Totes aquelles que superen els 500 kg en el període del 12 al 22 de març, participaran en el sorteig d’una gran cistella de productes envasats en vidre.

El compromís de les comissions falleres es mantindrà durant tot l’any. A partir del període faller, de forma bimensual, durant sis mesos addicionals, es seguirà pesant el vidre de les comissions i es continuaran promovent dinàmiques incentivadoras per al reciclat. D’aquesta manera, s’espera que les comissions falleres es convertisquen en eix vertebrador dels seus veïnats en el compromís diari amb la recollida del vidre.

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya. S’encarrega de gestionar la recollida selectiva d’envasos de vidre mitjançant la instal·lació de contenidors per a facilitar la col·laboració ciutadana i garantint el seu reciclat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

museo prehistoria
museo prehistoria