25n
25N
25N

Les falles de Burjassot arrepleguen les seues ninots, tot preparat per als dies grans

El pròxim 16 serà el lliurament de premis i l’ofrena, el 17 els premis Vicente Alonso Curats i el 19 la festa de la Estoreta

Les falles de Burjassot arrepleguen les seues ninots, tot preparat per als dies grans

Les 13 comissions de Burjassot arreplegaran al llarg del dia de hui els seus ninots de la Casa de la Cultura doncs ahir es va donar per clausurada l’Exposició del Ninot 2017. Les falles ho tenen tot disposat per a rematar la plantà de les falles infantils al llarg d’avui i demà els monuments grans. Amb la plantà comencen la setmana gran de les falles doncs les activitats no han cessat des del passat mes de febrer, incrementant-se amb l’entrada de març. Ara resta l’Ofrena a la patrona del municipi, la Verge del Cap, dijous que ve 16. Eixe mateix dia tindrà lloc al matí la mascletà i Entitat Cultural Valenciana El Piló lliurarà els seus premis.

dsc0602-686x408Si el 15 és un dia important doncs oficialment comencen les festes josefines, el 16 i la població de Burjassot és un dia dels més bonics. Les 13 comissions es reuneixen al migdia per a gaudir de la mascletà, mentre que al matí l’Entitat Cultural Valenciana El Piló vista els diferents monuments valorant l’enginy i la gràcia que llueixen a l’hora de representar els temes més valencians.

Ja a la vesprada, tindrà lloc l’ofrena a la patrona en la qual totes les falleres i fallers de la localitat lluiran les seues millors gales per a lliurar-li les seues flors a la Verge del Cap. Per la seua banda, El Piló també estarà present en l’ofrena amb el seu grup de danses, el de cant d’estil, i l’imprescindible tabal i dolçaina. A més, en el marc de l’Ofrena, el Piló lliurarà els seus premis al millor Llibret de Falla; Premi a la millor Portada de Llibret; Premi a l’Enginy i la gràcia de la Falla i, finalment, el Premi a l’activitat valenciana més destacada, dins del món faller. L’ofrena, que tindrà lloc a partir de les 18.00 hores, recorrerà els carrers habituals eixint des del Pati de les Sitges fins a la Plaça de l’Ajuntament. Als premis abans esmentats se’ls uniran les de millors carrers il·luminats i les disfresses més enginyoses de la Cavalcada de l’Humor.

L’endemà, el 17 a partir de les 13.00 hores, Vicente Alonso Curats lliurarà, enguany en la seu de l’Entitat Cultural Valenciana El Piló, els premis Vicente Alonso Curats als monuments infantils més destacats del Burjassot. Este faller de pro i amant del món de les Falles deixa la seua empremta en el municipi a través dels seus premis, de fet, l’any passat Rosa Curats Sáez, la seua mare, va rebre la insígnia de plata de la Ciutat de Burjassot.

Ja el dia de San José, El Piló celebrarà la tradicional festa de l’Estoreta Velleta. De bon matí, els socis recorreran els carrers de la població arreplegant andròmines velles per a plantar la Falla del Piló, tal com es feia en els orígens de la festa fallera. El monument serà cremat a partir de les 20 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − onze =

museo prehistoria