25n
25N
25N

Les Falleres Majors de Torrent viuen els seus dies màgics

Carmen i Paula expliquen des de València Extra les seues vivències i sentiments com a màximes representants de la festa fallera

Les Falleres Majors de Torrent viuen els seus dies màgics

Carmen i Paula, Paula i Carmen… un tàndem perfecte que s’ha convertit en l’ànima de les Falles de Torrent. Carmen Sirvent és la Fallera Major del 2017 i Paula Giménez la Fallera Major Infantil, ambdues pertanyen a la mateixa comissió, una coincidència que els ha fet perllongar el seu any regnat particular però esta vegada sent les màximes representants del municipi.

Després d’haver viscut una il·lusionant nit de la plantà, els queda el més divertit i emotiu de les festes. El trasllat de la Verge, l’Ofrena, la Cremà i el tradicional ‘Senyor pirotècnic pot començar la mascletà’ que cada dia pronunciaran fins diumenge que ve en el qual el foc devorarà els seus monuments per a començar un nou exercici faller.

paulaCom està vivint l’experiència de ser Fallera Major?

Paula: “Ho estic vivint molt bé, és una sensació molt bonica, és màgica… no sé com explicar-ho. És el meu somni fet realitat. Des que sóc xicoteta en la falla les meues amigues i jo jugàvem a ser falleres majors infantils. L’any passat, quan ho vaig anar de la meua falla, vaig pensar: m’he de presentar, he de ser almenys de la cort”.

Carmen: “L’elecció com a Fallera Major en el moment molt emotiu. El primer que vaig escoltar va ser el nom de Paula, que era la meua Fallera Major Infantil de la falla, i llavors em vaig emocionar molt però pensava que ja no eixiria jo per ser de la mateixa falla. Va ser un moment molt bonic i ho estem vivint al màxim”.

Quin és l’acte que més li ha emocionat?

Paula: “A part de la presentació, l’acte que més m’ha emocionat ha sigut el de la Cridà. Veure a tots els fallers i veïns des de dalt, la plaça es quedava xicoteta, hi havia un munt de gent i semblava que no cabien, no es veia el final… va ser molt emocionant. Ens queden un munt d’actes però el que més espere és el de l’Ofrena, sempre m’ha agradat portar-li la flor a la verge, és un moment preciós”.

Carmen: “El que més record és la Cridà. En eixe moment portes acumulat els nervis de tota la setmana i arriba eixe dia. Vaig estar amb la meua gent, amb la meua família i amics que em van donar molts ànims. La veritat és que ho vaig viure molt tranquil·la i ho vaig gaudir moltíssim. Pujar a la Torre, que tot Torrent estiga ací… no es pot explicar, no es pot descriure. Com a Fallera Major de la meua falla l’Ofrena és l’acte que més vaig gaudir. Però crec que és difícil superar el moment de l’exaltació, tothom et diu que l’Ofrena és el millor… Hi ha tants moments per a una Fallera Major. Supose que l’Exaltació, la Cridà i l’Ofrena és el que es queda gravat”.

carmenQuè és el que demanaria a estes Falles del 2017?

Paula: “El primer que demanaria és que no ploga. Després que ens ho passem molt bé, que estiguem tots en família i que no hi haja cap problema amb res ni ningú. Espere que tots gaudim al màxim d’estos dies”.

Carmen: “Els demane sobretot que siguen inoblidables, que les recorde com l’any que vaig ser Fallera Major i tornar a recordar enguany, que se’m quede la màgia ací i que puga reviure-les en la meua memòria sempre”.

És molt diferent ser Fallera Major d’una falla que ser-ho de Torrent?

Carmen: “Al principi em costava trobar diferències perquè vaig coincidir amb Paula i semblava una prolongació de l’any anterior. Però, d’altra banda, el poble es bolca, la figura de la Fallera Major està molt valorada. El que realment assegues és respecte i responsabilitat perquè cada vegada que sales a un acte representes a un col·lectiu, no a una falla. La veritat és que les diferències són milers…”

Per què han de venir a viure les Falles a Torrent?

Carmen: “Torrent una ciutat però, d’altra banda, té molt sentiment de poble. Som moltes falles però es viu tot molt familiar, si no coneixes a la resta de fallers de les altres comissions, almenys et sonen. És un poc més íntima, més de poble. Tens dos dies d’Ofrena perquè som moltes comissions però sobretot per l’acte del Trasllat de la Verge, és un dels quals més intensament es viuen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

museo prehistoria