caixa popular

Les Escoles Infantils Municipals crearan “mosaics vius”, un projecte d’art i participació

Les Escoles Infantils Municipals crearan “mosaics vius”, un projecte d’art i participació
11/09/2017 -

Dins del Pla “Burjassot Ciutat Educadora”, la Regidoria d’Educació que dirigeix Laura Espinosa Pérez, és a punt d’engegar un nou projecte que, en aquest cas, combina art i participació i que pretén involucrar a tota la comunitat educativa que conformen les dues Escoles Infantils Municipals. Així, el projecte “Mosaics vius” es presentarà pròximament, per part de la regidoria d’Educació i de “Luminaria. Educación Patrimonial”, entitat encarregada del desenvolupament del mateix, tant a la comunitat docent de l’Escola Infantil Municipal 613 Vivendes com a la de l’Escola Infantil Municipal Isabel la Catòlica, així com també als pares, mares i famílies dels alumnes.

El projecte “Mosaics Vius” se centra en la realització de la intervenció artística en les façanes de tots dos centres per a la qual es pretén la participació activa dels diferents agents comunitaris que interactuen en l’àmbit de les Escoles Infantils Municipals, com són equip docent, xiquets i xiquetes, pares i mares, veïns i veïnes dels barris, etc. Es tracta d’un projecte educatiu integral que cerca, no solament la renovació de les façanes dels edificis sinó també anar més enllà, contribuint a millorar el benestar i la qualitat de vida de la comunitat escolar, a través d’un projecte conjunt que implica el treball participatiu de tots els agents per a, entre tots, decidir i crear les escoles desitjades, creant un espai propici de col·laboració i convivència, a través de l’art.

Un mosaic viu és una peça composta de xicotetes parts que, juntes, generen una imatge final. Cada part depèn d’una persona i la peça es planteja de tal manera que s’intercanvien idees, desitjos o experiències entre tots els participants a través del procés creatiu i a partir de la filosofia “d’aprendre fent”, entre tots es crearà una instal·lació entorn d’una temàtica, una acció artística on tots i totes participen i on cada peça col·locada és important, formant totes en el seu conjunt una gran obra.

Està previst que el projecte “Mosaics Vius” es desenvolupe entre els mesos de setembre i novembre de 2017. Una vegada finalitzats tots dos mosaics, al desembre tindrà lloc una festa d’inauguració.


xs puzol

Més notícies

1 Comentari

  1. Globus Animacions
    Globus Animacions setembre 19, 13:49

    ¡Una iniciativa muy chula! Por una parte se reforman las fachadas y por otra los peques se sienten parte activa de un cambio a positivo. Ojalá se hicieran más proyectos como el de “Mosaicos Vivos”.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 15 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris