Les empreses que contracten amb l'Ajuntament hauran d'afavorir l'ocupació juvenil

Guardar

L'Ajuntament de València introduirà en els convenis que subscriga amb empreses una clàusula perquè es done prioritat a la contractació de joves desocupats. També incrementarà i afavorirà l'assessorament legal i financer als jóvens que busquen ocupació i, el 2017, incrementarà fins a 7.000 euros la quantia que concedix per cada contracte indefinit a desocupats menors de 30 anys.

De manera unànime, tots els membres de la corporació municipal han recolzat la proposta alternativa a la moció presentada per Fernando Giner, del grup Ciutadans, on demanava “incorporar clàusules en els plecs de condicions que tramite l'Ajuntament de València que afavorisquen aquelles empreses que es comprometen a integrar en la seua plantilla menors de 30 anys amb ocupacions estables i de qualitat”.

Igualment es proposava “promoure i promocionar convenis per a fomentar la contractació i la formació juvenil, amb la realització prèvia d’“estudis legals per a determinar quins avantatges fiscals pot aplicar amb l'objectiu que els convenis aconseguisquen incorporar al mercat laboral el major nombre de jóvens”.

La presentació de la moció alternativa per part de la regidora Sandra Gómez ha anat acompanyada d'un debat al voltant de la desocupació juvenil i les polítiques més adequades per a combatre-la i reduir-la, en el qual tots han estat d'acord “que s'impulse i fomente la contractació juvenil”, però no en la forma de dur-la a terme. Hi ha hagut encreuament de retrets entre el govern municipal i una oposició que, en el cas del Grup Popular, pertany al mateix partit del qual depenen les polítiques d'ocupació a nivell estatal.

Beatriz Simón ha retret a Sandra Gómez que “la seua proposta alternativa no siga més imaginativa”, i esta, al seu torn, s'ha referit a l'anunci de la Unió Europea que retirarà els fons –1.800 milions d'euros– que va concedir a Espanya al seu moment per a implementar el Fons de Garantia Juvenil. “En tres anys no s'ha executat ni el 10% del que ens van donar”.

Giner ha lamentat que una proposta presentada amb ànim constructiu “es convertisca en un aldarull en el Ple”, i s'ha referit a la “necessitat d'ensenyar als jóvens que la democràcia té mecanismes per a solucionar els seus problemes”.

Finalment tots han votat favorablement eixa proposta alternativa de Sandra Gómez on s'inclou fer “un especial esforç per a difondre les activitats que des de l'Ajuntament es realitzen per a afavorir l’emprenedoria i els especials avantatges amb què compten els jóvens tant en ajudes, subvencions, beques, tutela, assessorament i acompanyament en el procés de consolidació empresarial”.

Arxivat a:

Destacats