25n
25N
25N

Les dones emprenedores al món de la cultura a debat

Les dones emprenedores al món de la cultura a debat
09/10/2016 -

A la xerrada debat, organitzada per Compromís al Centre Polivalent de l’Alborgí, acudiren professionals del món editorial de la talla de Núria Sendra, gerent d’Edicions Bullent i Vicenta Roig, propietària de la llibreria Sambori. A la taula també participaren Eva García Zahíno, Community Manager i Cristina Durán il·lustradora i dibuixant de còmics. Completaven el cartell Eva Moreno, directora de l’empresa d’animació Somnis i Bàrbara Peris, Coordinadora d’Igualtat de Gènere de Compromís.

A la xerrada, Núria Sendra va comentar com les dones emprenedores no es lliuren de la cosificació ni en un sector suposadament més obert com el sector del llibre. Il·lustrant-lo amb experiències personals en les quals se li va qualificar pel seu aspecte físic i no per les seues capacitats empresarials, mentre que als homes no se’ls tractava igual. L’experiència d’Eva Moreno en el món empresarial va vindre forçada per haver estat acomiadada per la seua decisió de ser mare. A la seua Intervenció Vicenta Roig va incidir en la necessitat d’invertir en educació en valors per evitar les conductes masclistes i discriminatòries. Zahíno també ens explicà com gràcies a tirar avant amb un treball liberal va poder conciliar la vida laboral amb la familiar. Al seu torn, Bàrbara Perís va explicar com tots els estudis indiquen que, fins i tot en la funció pública, els homes copen els càrrecs directius malgrat que hi haja una majoria de dones al sector. Cristina Durán per la seua banda va parlar de la seua experiència com a il·lustradora i mare d’una xiqueta depenent i com l’acció de les administracions públiques pot servir per a pal·liar o agreujar el problema.

Després de les intervencions es va obrir un debat del qual podríem extraure com a conclusió tal com va explicar Carmen Gayà, regidora de Compromís per Paterna que “en un món dominat per homes, es fa molt difícil l’accés de dones a quotes de poder”. Gayà també va ressaltar la importància de l’educació a l’hora de marcar els rols i el futur dels xiquets i xiquetes “als homes se’ls educa en l’empoderament mentre que a les dones es fa en la contenció i la submissió”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − tres =

museo prehistoria