caixa popular

Les DipuOlimpiades faciliten la conciliació laboral a l'estiu

Des de fa 14 anys, la Diputació de València acull als fills dels seus treballadors amb tallers temàtics, activitats esportives i exercicis de relaxació

Les DipuOlimpiades faciliten la conciliació laboral a l'estiu
21/07/2017 -

Arriben les esperades vacances, i amb elles els malabarismes per a mantindre ocupats als xiquets mentre els pares treballen. Des de fa 14 anys la Diputació de València dóna exemple de conciliació amb la Escoleta d’Estiu, acollint durant el mes de juliol als fills dels seus treballadors amb tallers temàtics, activitats esportives i també exercicis de relaxació.

“Gràcies a l’Escola d’Estiu, els pares poden anar tranquils a treballar sabent que els seus fills estan ben atesos”, ha afirmat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer. La diputada, que no ha faltat al festival anual de l’escola, ha assenyalat que la conciliació laboral “és un tema fonamental per al benestar de la família, i per açò continuem treballant en aquesta línia”.

Per la seua banda, el director de l’escola, Pepe Pla, ha recordat que la finalitat de la ‘escoleta’ “és posar el seu granet d’arena per a conciliar la vida laboral i familiar, amb un horari adaptat al treball dels pares”. Pla ha destacat que els treballadors de la institució estan satisfets de veure als seus fills contents perquè, en les seues paraules, “ací fan tot tipus d’activitats amb monitors molt preparats”.

 

Les DipuOlimpiades

L’avorriment pot desenvolupar la creativitat, però durant les llargues vacances els xiquets necessiten un poc més que temps lliure per a estimular la seua imaginació. Per a açò, enguany els monitors titulats han creat les DipuOlimpiades, temàtica que funciona com a fil conductor per al programa educatiu i d’oci.

Durant tot el mes, els xiquets realitzen tallers de teatre, dinàmiques de grup i “formes d’expressió a tots els nivells” al mateix temps que aprenen sobre la cultura de la Grècia clàssica. “Utilitzem el teatre com a eina pedagògica i d’expressió”, ha insistit Xusa Arrufat, coordinadora de l’escola d’estiu.

 

Jornada intensiva també per als xiquets

A les 8 del matí, els al voltant de 140 xiquets es reuneixen en el pati per a fer una breu meditació, estirar el cos i presentar les activitats del dia amb una obra de teatre. A estes hores, els xicotets s’activen per als jocs i tallers que realitzen en el col·legi IVAF-Luis Fortich fins que els seus pares acaben la jornada intensiva.

“A través de l’esportivitat -i no la competitivitat-, els xicotets tracten de trobar la unió dels éssers humans sense diferències”, ha explicat l’animadora. Xusa ha destacat que els xiquets treballen la seua autoestima i participen en el programa d’activitats “proposant idees i donant espai a la improvisació”.

Tot l’après, les cançons, els murals acolorits, els balls i la meditació, els “jocs dramàtics” representant a déus de l’Olimp, ho mostren als seus familiars durant el festival de l’escola. “Molts pares estan notant canvis en els seus fills, gràcies a l’escola els noten més relaxats i amb més facilitat per a expressar-se”, ha explicat la coordinadora de l’Escola d’Estiu.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 2 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018