25n
25N
25N

Les Corts Valencianes i l'IVAM renoven la seua col·laboració

Les Corts Valencianes i l'IVAM renoven la seua col·laboració
31/10/2017 -

El president de les Corts, Enric Morera, i el director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel G. Cortés, han signat l’addenda del conveni de col·laboració entre ambdues institucions.

El parlament valencià aporta enguany 25.000 euros per a patrocinar l’exposició de l’artista valencià Anzo, titulada ‘Anzo. Aïllament’, i per la seua banda el museu cedeix 24 obres de la seua col·lecció del pintor valencià Fernando Almela (València, 1943 – Madrid, 2009) perquè puguen exhibir-se a les dependències de l’hemicicle.

Les Corts i l’IVAM van subscriure aquest conveni de col·laboració el desembre de 2006 amb l’objecte de promocionar l’art modern valencià, i l’han anat renovant des d’aleshores. Amb posterioritat a la signatura, s’ha inaugurat la mostra ‘Fernando Almela en la col·lecció de l’IVAM’, que es podrà veure en les tres plantes del parlament valencià fins a octubre de 2018.

Les obres d’Almela procedeixen de la donació que la Fundació Almela-Solsona va fer a l’Institut Valencià d’Art Modern el 2012. Datades entre 1978 i 2007, aquesta selecció de pintures recorre tota la trajectòria de l’autor, incloent-hi les abstraccions gestuals i geomètriques dels anys setanta i els bodegons i els paisatges de les tres dècades següents. Molts dels paisatges de les obres de Fernando Almela són deutors dels seus viatges i també de la seua gran afició al cinema.

L’exposició que patrocina les Corts a l’IVAM, ‘Anzo. Aïllament’, reuneix huitanta obres procedents de diverses institucions, de col·leccionistes particulars i de la Fundació Anzo. Es tracta de la primera exposició que dedica el museu a l’artista valencià José Iranzo Almonazid ‘Anzo’ (Utiel, 1931 – València, 2006) prenent com a objecte d’estudi la sèrie ‘Aïllaments’, el seu treball més visionari i innovador.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − disset =