25n
25N
25N

Les Corts suspenen el període de sessions i activen la Diputació Permanent per la crisi del Covid-19

Les Corts suspenen el període de sessions i activen la Diputació Permanent per la crisi del Covid-19
19/03/2020 -

Les Corts Valencianes ha decidit aquest dijous suspendre el seu període de sessions i activar la Diputació Permanent de la Cambra arran de la crisi sanitària del coronavirus i l’estat d’alarma decretat pel Govern central a partir d’aquesta situació, segons ha informat la institució.

Així mateix, ha assenyalat que aquesta mesura implica que es tanquen les instal·lacions del Parlament valencià i ha precisat que aquesta decisió es mantindrà mentre estiga vigent el Decret de l’Executiu central pel qual es va dictar dissabte passat l’estat d’alarma pel Covid-19.

Les Corts Valencianes detalla en la proposta d’acord que recull aquestes mesures que finalitzat l’estat d’alarma i les circumstàncies que els han motivats, la Mesa, d’acord amb la Junta de Síndics, podrà habilitar el mes de juliol de 2020 per a celebrar sessions de ple i comissions parlamentàries.

El Parlament valencià ha adoptat aquestes resolucions de tancament aquest dijous, per unanimitat, en una reunió de la Mesa de la Cambra autonòmica que s’ha desenvolupat de manera no presencial. La institució ha explicat també que aquestes decisions han comptat amb el vistiplau de la Junta de Síndics.

El tancament del Parlament valencià comporta el de tots els seus edificis i serveis. Les Corts han precisat que només podran accedir a les seues instal·lacions els membres de la Mesa i de la Junta de Síndics quan aquests òrgans siguen convocats presencialment i els de la Diputació Permanent en cas de convocar-se.

MECANISMES TÈCNICS

No obstant això, ha ressaltat respecte a la reunió de la Mesa i de la Junta de Síndics, que “sempre que siga possible s’establiran els mecanismes tècnics i tecnològics que permeten la realització d’aquestes reunions de de forma no presencial”.

En aquesta línia, la Cambra agrega que “en cas de convocar-se una reunió de la Diputació Permanent, els mitjans de comunicació podran accedir de manera telemàtica”.

Igualment, respecte a la publicitat de textos i documents, Les Corts indica en la resolució emesa amb aquestes mesures que mentre dure l’estat d’alarma i les circumstàncies, que aquesta es farà en el seu lloc web institucional “sense perjudici de la posterior publicació en el Butlletí Oficial” de la institució. En el cas que es realitzara sessió de la Diputació Permanent, es publicarà el seu diari de sessions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 15 =