25n
25N
25N

Les Corts encapçalen la classificació de la cambra amb més iniciatives presentades des de juny de 2015

Les Corts encapçalen la classificació de la cambra amb més iniciatives presentades des de juny de 2015
07/12/2017 -

L’activitat parlamentària de les Corts Valencianes lidera la classificació de les iniciatives presentades de tots els parlaments autonòmics. Concretament, la cambra valenciana ha registrat fins octubre de 2017 un total de 56.354 iniciatives. A més de superar l’activitat de la resta de parlaments, les xifres actuals evidencien l’augment del treball a les Corts, perquè les iniciatives parlamentàries registrades i tramitades en la mitja legislatura actual superen a les fetes en les quatre primeres legislatures juntes i està a 17.000 iniciatives de superar les tramitades en l’etapa parlamentària passada.

Les preguntes escrites dels grups són les iniciatives principals de les Corts, amb 36.150 i són les preguntes un gruix important de l’activitat parlamentària, perquè entre preguntes escrites, preguntes orals al ple, preguntes en comissió i preguntes d’interés general al President del Consell, sumen un total de 37.745. En este sentit, el President del Consell ha contestat en el que portem de legislatura a un total de 147 preguntes d’interés general, mentre que l’anterior legislatura es tancà amb 194 preguntes.

La segona iniciativa de la classificació són les peticions de documentació, que sumen 16.335 fins a octubre. També, el parlament valencià encapçala la llista en les propostes de creació de comissions, amb un total de 30 propostes en la present legislatura.

No obstant, la comparativa amb les altres legislatures és major, perquè en les etapes anteriors, quan finalitzava el període de sessions dequeien i es tornaven a presentar amb l’inici del nou període. Per tant, es tornaven a registrar i sumaven en l’estadística com una iniciativa nova. En esta legislatura, i per acord de la Junta de Síndics, en finalitzar el període de sessions les iniciatives no decauen i per tant, en l’estadística actual no hi ha repeticions d’iniciatives.

El seguiment de les tramitacions parlamentàries de les Corts Valencianes es pot fer d’una manera senzilla i oberta des de la pàgina web del parlament valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 4 =