25n
25N
25N

Unanimitat en Les Corts per a crear una comissió que estudie les polítiques per a acabar amb l'assetjament escolar

Unanimitat en Les Corts per a crear una comissió que estudie les polítiques per a acabar amb l'assetjament escolar
05/03/2020 -

El ple de Les Corts ha aprovat per unanimitat la proposta de Compromís per a crear una comissió d’estudi sobre l’assetjament escolar per a impulsar polítiques de prevenció i actuació, en la qual es preveu realitzar al costat d’actors de la societat civil una anàlisi integral de la situació i posar mesures que milloren les relacions a l’escola des del respecte i la convivència.

A aquesta comissió es podrà cridar a representants de les administracions públiques i del Consell, així com a experts en la matèria. Estableix que en un termini màxim de dotze mesos s’elaborarà el dictamen que haurà de ser debatut i votat en ple.

La diputada de Compromís Papi Robles ha celebrat la unanimitat i ha cridat precisament al consens perquè aquest tema no necessita “odi”, ja que “l’assetjament ve d’assenyalar les diferències”. Encara que ha lloat el treball realitzat pel Consell en aquesta matèria, ha indicat que “no serà suficient” fins que no hi haja cap cas d’assetjament escolar a la regió.

La socialista Ana Besalduch ha afirmat que aquest és un “greu problema” al qual les institucions han de donar resposta i ha instat a lluitar també contra el ciberassetjament: “No pararem fins que hi haja zero casos”.

Pilar Lima (Unides Podem) ha destacat la importància d’aquesta comissió, ha indicat que no es pot permetre “cap mena d’odi” i ha donat la benvinguda “a la ultradreta, que ha decidit sumar-se”.

Des del PP, Beatriz Gascó ha manifestat el seu suport a aquesta comissió, però ha demanat que es constituïsca ràpidament i no decaiga com en l’anterior legislatura. Segons les dades disponibles, ha advertit, el 6% dels estudiants en la Comunitat pateix assetjament escolar, la qual cosa suposa 47.000 xiquets, una xifra “aterridora”.

Mercedes Ventura (Ciutadans) ha urgit a defensar i protegir als menors i ha assegurat que “no es pot permetre que cap dia més hi haja víctimes del bullying a les aules”.

La diputada de Vox Llanos Massó ha admés que aquest és un problema però ha ressaltat que segueix en augment, per la qual cosa ha posat en dubte l’efectivitat de les mesures de la Conselleria d’Educació, al mateix temps que ha remarcat que l’assetjament va més enllà de les qüestions de gènere i orientació sexual. “Permetran que en aquesta comissió s’aborde l’assetjament en totes les seues facetes o serà només d’adorn perquè alguns vegen incrementada la seua nòmina? Vox estarà vigilant”, ha advertit.

RISCOS DERIVATS DELS TEMPORALS

D’altra banda, el ple ha aprovat amb el suport de tots els grups menys Vox la proposta socialista de crear una comissió d’estudi de les mesures de prevenció dels riscos derivats dels forts temporals, tant a les comarques costaneres com en les d’interior, en matèria territorial, urbanística i hídrica, adoptades des de les administracions i les possibles actuacions per a reduir la vulnerabilitat social, econòmica i ambiental en aquest territori davant futurs episodis virulents com la borrasca Gloria.

Els objectius d’aquesta comissió són analitzar la gestió hídrica, territorial i urbanística durant les últimes dècades, conéixer les causes i l’abast de les inundacions i danys provocats per Gloria, avaluar el seu impacte econòmic, així com estudiar les actuacions a dur a terme, tenint en compte els efectes del canvi climàtic, per a la reconstrucció dels danys i la prevenció de cara al futur.

La comissió podrà sol·licitar la compareixença de representants públics i experts en la matèria, així com la sol·licitud d’informació i documentació a administracions públiques, centres d’investigació, universitats, corporacions de dret públic i parts interessades, i haurà d’elaborar el seu dictamen en un termini de dotze mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 15 =