25n
25N
25N

Les Corts amplien el voluntariat pel valencià a tot el personal del parlament

Les Corts amplien el voluntariat pel valencià a tot el personal del parlament
08/02/2017 -

La Mesa de Les Corts ha aprovat este dimarts una proposta del President, Enric Morera, per a participar en el programa “Parla’m en valencià” per a la promoció i aprenentatge de la llengua, que promou Escola Valenciana. Amb esta iniciativa, s’amplia l’activitat del voluntariat pel valencià i, a més dels diputats i diputades -que participen al programa des de l’any 2011- enguany com a novetat s’ha obert a tot el personal del parlament.

La iniciativa posa en contacte persones valencianoparlants que seran voluntaris per a conversar com a mínim 30 minuts a la setmana, durant 10 setmanes, amb persones que no ho són però que tenen la ferma voluntat d’aprendre el valencià i llançar-se a parlar-lo sense complexos.

Tota aquella persona interessada en participar-hi al programa “Parla’m en valencià”, s’haurà d’inscriure i el pròxim 1 de març se celebrarà un acte a Les Corts per explicar el funcionament de l’activitat, que a banda de les habituals converses entre les parelles lingüístiques també s’inclouen passejades culturals i excursions, visites a funcions de teatre en valencià, tallers de teatre, visionat de cinema en valencià, tallers de doblatge i audicions de música en valencià, com també sessions de lectura i tertúlies literàries.

El Voluntariat pel Valencià començà a l’any 2005 i gràcies a este programa s’han format més de 10.000 parelles lingüístiques al llarg i ample de les comarques valencianes. Enguany, el programa s’ha presentat en 72 poblacions i des de finals de l’any passat han començat a sumar-se institucions públiques valencianes, entre les quals hui s’ha formalitzat la presència del parlament valencià per ampliar el programa a tot el personal de la cambra, perquè ja existia el voluntariat entre els mateixos parlamentaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

museo prehistoria