25n
25N
25N

Les Corts amplien el vot telemàtic després de rastrejar 80 casos entre afectats i contactes

Les Corts amplien el vot telemàtic després de rastrejar 80 casos entre afectats i contactes
27/10/2020 -

Les Corts han acordat aquest dimarts l’ampliació del vot telemàtic a qualsevol diputat que el demane, dues setmanes després del primer ple amb mampares de protecció perquè pogueren coincidir els 99 parlamentaris.

De moment, els serveis del parlament valencià han rastrejat 80 casos de coronavirus entre afectats i persones que han estat en contacte amb positius, amb el que la mesura permetrà un control més estricte.

Aquesta resolució, aprovada després de la junta de síndics, respon a l’evolució de la pandèmia i a les últimes restriccions horàries i de limitacions de persones des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, sobre la base de les recomanacions del comité de seguretat.

Amb l’extensió del vot telemàtic es pretén que els representants dels valencians puguen exercir el seu treball de forma no presencial, evitant els riscos de contagi i garantint l’activitat parlamentària.

En concret, a les causes ja reconegudes per a demanar la participació des de casa (baixes per maternitat-paternitat, baixes mèdiques o quarantena per contagi o per contacte) se sumen les peticions de tots els diputats que el sol·liciten expressament.

Per a no privar del dret a l’assistència i al vot, el comité de seguretat de la cambra recomana organitzar sistemes d’assistència per part dels grups, amb l’objectiu de minimitzar els moments en els quals puguen coincidir els 99 diputats en l’hemicicle.

Per part dels grups, la portaveu adjunta de Compromís, Aitana Mas, ha destacat l'”exercici de responsabilitat” del president de Les Corts, Enric Morera, en establir l’ampliació del vot i donar més flexibilitat als diputats: “Una garantia més contra el coronavirus en un hemicicle on ens reunim cent persones”.

En canvi, el PP rebutja que Morera (Compromís) canvie l’últim decret “sense aconsellar-se a cap informe tècnic ni mantenint la unanimitat que fins ara s’havia respectat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 17 =