25n
25N
25N

Les Biblioteques Municipals de Burjassot se submergeixen en el mes del llibre amb un variat programa d'activitats per a totes les edats

Les Biblioteques Municipals de Burjassot se submergeixen en el mes del llibre amb un variat programa d'activitats per a totes les edats
03/04/2017 -

El mes més lector de l’any, el d’abril, oferirà a les i els usuaris de les Biblioteques Municipals de Burjassot i a tots els veïns un ampli programa d’activitats per a totes les edats. Un gran ventall d’actes que tindran el teatre, els autors clàssics, les presentacions de llibres i la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, el 2 d’abril i del mateix Dia Mundial del Llibre, el 23 d’abril, com a fils conductors de les accions del mes.

L’equip de Biblioteques ha programat la primera activitat el dimarts 4 d’abril a les 18 hores sota el títol Geo contes de tota la vida que serà realitzada José Francisco Valls Zapata, papà d’un dels usuaris de la Biblioteca Infantil. José Francisco, al costat de la tècnic de la biblioteca, introduirà als quatre grans escriptors de contes clàssics infantils i juvenils i a alguns personatges dels seus contes a més d’uns altres com a “personatges sorpresa”, als quals hauran de localitzar els participants en l’activitat. Amb tot el que descobrisquen i les diferents peces dels contes, es realitzarà un mural en el qual es col·locarà als escriptors i els seus personatges, que aniran coneixent al llarg de les activitats del mes.

En un mes tan especial, en este cas de la mà de Rebombori Cultural, no podia faltar tampoc la vesprada de contacontes que omplirà de fantasia el Saló d’Actes de la Casa de Cultura el divendres 7 d’abril a les 18 hores. Els Contes del món mostraran històries ambientades en els cinc continents, protagonitzades per xiquetes i xiquets de diferents ètnies i realitats culturals. Esta mateixa vesprada, però a les 19 hores, la Sala d’Audiovisuals acollirà la presentació del llibre de Fernando Morala Salamanca Destil·lant la vida I: La Vida feta paraules.

Els germans Grimm arribaran a la Biblioteca Infantil el 10 d’abril a les 18 hores amb l’animació en valencià Germans Grimm i el conte dels set cabretes i el llop amb el qual, la tècnic responsable de l’activitat presentarà la creació literària dels autors d’una manera dinàmica i divertida para, una vegada finalitzada esta primera part, passar a l’elaboració de les fitxes de comprensió lectora i a la pintura de les il·lustracions del conte, en el cas dels més xicotets. Un dia més tard, el dimarts 11 d’abril, la Pasqua inundarà la Biblioteca Infantil amb el taller artístic El conill de Pasqua és…un marcapàgines que, també a les 18 hores, començarà a desenvolupar-se en el citat espai municipal.

Submergits ja de ple en les activitats del mes, el dimarts 18 d’abril a les 18 hores tindrà lloc un programa especial a Burjassot Ràdio dels xiquets en la Ràdio al costat de la Biblio amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Llibre. En el mateix es parlarà de llibres, literatura, els gèneres més demandats en les biblioteques… En definitiva, de cultura lectora. L’endemà, dimecres 19 d’abril, seran Hans Christian Andersen i els seus contes els protagonistes de l’activitat d’animació lectora, a les 18 hores en la Biblioteca Infantil.

Samaniego i el seu conte La Cigarra i la Formiga arribaran a la Biblioteca Infantil el dilluns 24 d’abril a les 18 hores en una activitat de lectura en veu alta i en valencià. En esta, a més de llegir diferents passatges del llibre, i ja en la part artística, s’utilitzarà la tècnica de la papiroflèxia perquè els participants aprenguen a fer figures amb el paper.

En la recta final de les activitats del mes, el dimecres 26 d’abril a les 19 hores, arribarà al Centre Cultural Tívoli la representació, adaptada pel Grup de Teatre Els Sitges de Burjassot, sota la direcció d’Amparo Pastor, de la Celestina i el dijous dia 27 a les 17.30 hores, tindrà lloc una nova sessió del Mercat de la Barata, en la Casa de Cultura.

El mes d’activitats ho tancarà la presentació del llibre de José Antonio Vidal Castany, L’Espanya del maqui, el dijous 27 d’abril a les 19 hores en la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura. L’acte tindrà com a presentadora a María García-Lliberós Sánchez-Robles, llicenciada en Ciències Econòmiques i en Ciències Polítiques i Sociologia per les Universitats de València i Madrid, que va ser directora general de Mitjans de comunicació Social de la Generalitat Valenciana, directora del Centre Regional de TVE a València, i delegada de RTVE a la Comunitat Valenciana.

A més de totes les activitats programes per a este gran Mes del Llibre, la Biblioteca Infantil rebran este mes la visita de les i els alumnes de l’Escoleta Ratolins, el 20 d’abril, i del Patronat Juan XXIII, els dies 26 i 27 d’abril. En este últim cas, els xavals també visitaran Burjassot Ràdio.

Des de l’equip de Biblioteques Municipals es convida a tot el municipi al fet que participe en les activitats programades i, a més, que no deixen de visitar l’exposició que albergarà la Casa de Cultura del 3 al 12 d’abril sota el nom “Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps”, que fa un repàs per les autores valencianes des de Sor Isabel de Villena fins a l’actualitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =